Actualitate

UE adoptă SANCŢIUNI POLITICE împotriva RUSIEI şi ameninţă cu SANCŢIUNI ECONOMICE

Uniunea Europeană a adoptat o serie de sancţiuni politice împotriva Rusiei, suspendând negocierile pe tema acordului privind vizele şi ameninţând cu măsuri economice dacă situaţia din Ucraina nu se va îmbunătăţi.

UE adoptă sancţiuni politice împotriva Rusiei UE adoptă sancţiuni politice împotriva Rusiei

Potrivit preşedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy, şefii de stat şi de guvern au adoptat o strategie etapizată de sancţionare a Rusiei, scopul fiind constrângerea Moscovei să iniţieze negocieri pentru soluţionarea crizei din Ucraina, scrie realitatea.net.

Uniunea Europeană consideră "ilegală" decizia Parlamentului din Crimeea de a solicita anexarea regiunii ucrainene de către Rusia, anunţă preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, citat de AFP.

"Decizia Parlamentului din Crimeea intră în contradicţie cu prevederile Constituţiei Ucrainei şi este ilegală", a declarat Van Rompuy după summitul de la Bruxelles.


Uniunea Europeană intenţionează să semneze Acordul de asociere cu Ucraina înaintea alegerilor, anunţă preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

Ultimele Stiri
abonare newsletter