Actualitate

Emil Boc: Consiliul Județean să retragă licențele Fany. Ce spune Horea Uioreanu

Primarul Emil Boc consideră că firma de transport Fany nu mai poate deține licențele de transport pentru traseele metropolitane în condițiile în care recursul la procesul intentat de operatorul privat a fost câștigat de Consiliul Județean.

Emil Boc i-a cerut, public, miercuri, președintelui Consiliului Județean, Horea Uioreanu să retragă licența de transport pentru firma Fany care asigură în prezent transportul de persoane în unele comune din zona metropolitană. “Suntem într-o situație mai bună pentru că după respingerea rescursului există temei legal ca Fany să nu mai dețină licența și sperăm ca din 1 aprilie să operăm inclusiv în Apahida și să oferim clujenilor din comunele limitrofe șansa unui transport cu RATUC-ul. Fac apel al Conciliul Județean să retragă licențele de transport pentru Fany pentru că nu mai există temeiul legal ca să dețină licențele”, a declarat primarul Emil Boc.

În prezent, în comunele din vecinătatea municipiului transportul de persoane este asigurat de operatori privați, însă în paralel există și trasee asigurate de Compania de Transport Public Cluj-Napoca. Deocamdată doar în Apahida nu a intrat CTP Cluj-Napoca.


Preşedintele Consiliului Judeţean Horea Uioreanu afirmă că forul judeţean nu este instituția emitentă a licențelor la care primarul face referire. "Acestea au fost emise de Autoritatea Rutieră Română – Agenția Cluj. Ca urmare, nu putem retrage ceva ce nu am emis. Nici până azi nu am primit motivarea sentinței favorabile nouă pe care Curtea de Apel Cluj a dat-o săptămâna trecută. Mai mult, la această dată, Consiliul Județean Cluj are pe rol un proces intentat de firma S.C. Fany Prestări Servicii SRL, care solicită anularea definitivă a HCJ nr. 354/2013", declară Uioreanu.   

abonare newsletter