Actualitate

150.000 de lei pentru o unitate SMURD la Beliş

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu, propune alocarea sumei de 150.000 de lei din bugetul judeţului pentru înfiinţarea unei unităţi SMURD la Beliş. Proiectul de hotărâre va fi supus votului consilierilor judeţeni în şedinţa de vineri.

“Având în vedere necesitatea creerii unei structuri complexe şi integrate care să răspundă nevoilor cu care se confruntă serviciile de urgenţă la nivel judeţean, necesitatea utilizării eficiente a resurselor financiare alocate de către instituţiile publice, considerăm necesară asocierea judeţului Cluj cu comunele Beliș, Călățele, Mărișel, Mărgău, Râșca şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Avram Iancu al judeţului Cluj pentru înfiinţarea unei subunități de pompieri şi a unui punct de lucru SMURD în comuna Beliș”, se arată în referatul de aprobare al proiectului.

Potrivit lui Oleleu, în acest sens, se va încheia un contract de asociere între judeţul Cluj, comunele implicate şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Avram Iancu” al judeţului Cluj, în care se prevăd şi sursele de finanţare reprezentând contribuţia fiecărei autorităţi a administraţiei publice locale implicate.


“Pentru realizarea obiectului asocierii, comuna Beliș pune la dispoziţie spaţiul necesar şi terenul aferent desfăşurării activităţii, spaţiu care necesită reabilitare în vederea funcţionării serviciului conform normelor legale în vigoare. În acest sens, este necesar ca toate comunele care vor beneficia de aceste servicii să contribuie financiar la reabilitarea imobilului, întreţinerea şi funcţionarea infrastucturii aferente acestui serviciu. Având în vedere că acest proiect necesită cofinantare şi după finalizarea lucrărilor de reabilitare a clădirii, comunele vor aloca sumele necesare operaţionalizării şi funcţionării serviciilor. De la bugetul judeţului Cluj se propune alocarea sumei de 150.000 lei”, a precizat Ioan Oleleu.

abonare newsletter