Actualitate

FOTO - Muzică, balet şi ţinută rusească la cea de-a 19-a ediţie a Balului Operei

Cea de-a 19 ediţie a Balului Operei din Cluj-Napoca a fost dedicat operelor şi sitului vestimentar rusesc. Evenimentul, care a avut deschiderea sâmbătă seara, 22 februarie 2014, a adus împreună, la Opera Naţionale din Cluj-Napoca numeroase pesonalităţi politice şi culturale ale oraşului.

Gazdele ediţiei din acest an au fost jurnalistul Rareş Bogdan şi cântăreaţa de muzică uşoară Anca Ţurcaşiu.

Printre invitaţii evenimentului s-au numărat atât personalităţi politice precum preşedintele Consiliul Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, consilierii judeţeni Mihai Seplecan şi Alexandru Coroian, deputatul PSD Aurelia Cristea, şeful Clinicii de Ginecologie 1 Cluj, Florin Stamatian cât şi presonalităţi din lumea academică precum rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, Ioan Aurel Pop dar şi președintele Academiei Române, Ionel Haiduc.


Spectacol rusesc pe scena Operei din Cluj-Napoca

Spectacolul din acest an, dedicat operelor ruseşti, are o muzică ofertantă, compoziorii ruşi fiind cunoscuţi în lume pentru operele lor grandioase iar organizatorii au promis un spectacol deosebit, care să încânte audienţa în cele două zile ale Balului Operei.

“Mă aştept să fie un spectacol care să placă publicului, muzica este foarte ofertantă şi spectacolul va fi superb, totul este nou, scenografia, decorurile, ca în fiecare an, spectatorii asistă la un spectacol în premieră”, a declarat Matei Miko, organizatorul evenimentului, înaintea începerii balului.


Acesta a adăugat că şi în acest an vor fi oferite premii celor care au contribuit la realizarea acestui eveniment devenit o tradiţie a Operei din Cluj-Napoca.

"Așa cum v-am obișnuit deja și la cea de-a 19-a ediție a acestui eveniment grandios al Clujului, pe care l-am dedicat valorii, vom decerna premii oamenilor valoroși. Balul Operei nu este posibil fără ajutorul celor care cred şi vor să păstreze aceste tradiții și valori românești, de aceea eforturile lor merită recunoscute. Vă doresc o seară frumoasă și să vă bucuraţi de spectacol", a mai adăugat Matei Miko în deschiderea balului.


Balul Operie de la Cluj, un semnal poziv pentru investitorii români

Aşteptările de la spectacolul din acest an sunt mari iar organizatorii speră ca acest eveniment, devenit o tradiţie în Cluj-Napoca, să fie un semnal pozitiv pentru investitorii din România pentru a sprijinii astfel de spectacole.

“Ştiu că o ediţie aniversară, de 20 de ani, va avea loc anul viitor când sper să fim din nou împreună. Sper ca balul din acest an să fie un semnal pozitiv pentru investitorii din România, să investească în asemenea evenimente deoarece cultura, sportul şi tot ceea ce înseamnă viaţa socială sunt şi ele la fel importante pentru societate. Ştiu că există un grup de investitori români care fac acest lucru discret, fără publicitate, o fac de ani de zile şi mă bucur pentru asta şi îi felicit. În acelaşi timp sper că acest bal să fie un imbold şi pentru ceilalţi oameni de afaceri din România, să susţină astfel de acţiuni pentru că fără cultură şi sport nu avem nimic” a declarat Ioan Nicolae, preşedintele Consiliului Investitorilor Români (CIR) sponsor principal al ediţie de anul acesta a Balului Operei.


Modă inspirată din stilul rusesc pe scena Balului Operei

Ca în fiecare an, nici la ediţia din 2014 a Balului Operei nu puteau lipsi prezentările de modă asigurate de Transilvania Fashion. Colecţia de anul acesta, intitulată "Ţarina", a fost semnată de celebrul creator de modă Cătălin Botezatu şi a cuprins 43 de rochii de seară şi două rochii de mierasă, colecţie a cărei "vedetă" a fost o rochie de mireasă confecţionată din 15.000 de flori naturale.

“Anul acesta este al 5-lea an de când particip la Balul Operei din Cluj-Napoca. Ţinutele vestimentare din această seară se vor potrivi foarte bine cu decoraţiunile florale, în special rochia de mireasă conceptută din 15.000 de flori naturale, care va fi vedeta colecţiei. Iar pentru că şi moda înseamnă cultură - întotdeauna când spun modă eu mă gândesc şi la cultură - dar şi istorie, în seara aceasta vom avea o istorie a costumului, prima parte a prezentării de modă face clar referire la tematica acestui bal, Rusia. Vor fi 45 de outfit-uri, o colecţie extem de elaborată, cu foarte multe blănuri naturale, cu foarte multe materiale”, a declarat Cătălin Botezatu înainte de începrea spectacolului.


Ediţia a 19-a a Balului Operei se va continua şi duminică seară, 23 februarie (a.c.), cu alte spectacole din repertoriul rus dar şi cu acordarea titlurilor de Senori ai Cetăţii şi de Embleme ale Clujului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter