Actualitate

Oncolog clujean, reținut după ce a accidentat două mașini în Piața Muzeu, fiind aproape de COMA ALCOOLICĂ

Identitatea celui care a provocat accidentul de luni seara din Piața Muzeului a fost dezvăluită. Este vorba de un medic oncolog din Cluj-Napoca, care s-a urcat atât de beat la volan încât nu a mai văzut drumul și a intrat în clădirea Muzeului de Istorie. Înainte a lovit mai multe autoturisme parcate pe strada Octavian Petrovici.

Monitorul de Cluj a prezentat și ieri informații despre incident, dar abia astăzi s-a aflat cine este de fapt șoferul turmentat.

Conferențiarul Andrei Cucuianu, șeful Secției de Hematologie de la Institutul de Oncologie din Cluj Napoca s-a urcat atât de beat la volan, încât nu a mai văzut drumul. Martorii accidentului produs de Cucuianu susțin că medicul era atât de beat încât nu a mai putut vira ușor la dreapta și a intrat cu mașina în clădirea în care funcționează Muzeul de Istorie a Transilvaniei.


"Era orb de beat. Prima dată a lovit mai multe mașini care erau parcate în zona Parcului Caragiale iar apoi nici nu a mai avut puterea să vireze într- curbă ușoară la dreapta. Când s-a dat jos din mașină era atât de beat încât nu putea scoate niciun cuvânt. Apoi când au venit polițiștii îi tot întreba pe aceștia dacă nu poate rezolva problema, adică cu bani", spune un martor, potrivit evz.ro.

Incidentul a avut loc în centrul Clujului, în zona Parcului Caragiale. În momentul în care a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul a indicat o alcoolemie de 1.1 grame la mie în aerul expirat. Rezultatul analizelor de sânge recoltate de la doctorul Cucuianu a indicat că alcoolemia acestuia, la momentul testării, era de 2.45 grame la mie alcool în sânge.

După accident, conferențiarul Andrei Cucuianu a fost reținut pentru 24 de ore dar a fost eliberat deoarece procurorii au decis că nu este cazul să solicite mandat de arestare pe numele acestuia deoarece "inculpatul nu prezintă pericol social".

abonare newsletter