Actualitate

Preşedintele României, "profund îngrijorat de valul de violenţă" din Kiev

Preşedintele Traian Băsescu face un apel la preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, să nu ordone reprimarea protestatarilor din Ucraina, el arătându-se "profund îngrijorat de valul de violenţă şi de pierderile de vieţi omeneşti produse în confruntările de pe străzile Kievului".

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, este profund îngrijorat de valul de violenţă şi de pierderile de vieţi omeneşti produse în confruntările de pe străzile Kievului, acolo unde protestatarii Euro-Maidanului se confruntă cu forţele de ordine. România a trecut prin confruntări violente, în Revoluţia din 1989 peste 1.000 de persoane pierzându-şi viaţa în lupta pentru libertate şi democraţie. Am învăţat atunci că violenţa nu este o soluţie şi că opţiunile trebuie căutate prin dialog democratic", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Preşedintele României face apel la preşedintele Ucrainei să nu ordone reprimarea protestatarilor.


"Domnul preşedinte Traian Băsescu face apel la preşedintele Ucrainei, domnul Viktor Ianukovici, să nu recurgă la forţă şi să nu ordone reprimarea protestatarilor. Un asemenea gest nu poate constitui o soluţie democratică la criza de credibilitate a actualei majorităţi parlamentare. Continuarea reprimării manifestanţilor prin violenţă va duce, cu certitudine, la escaladarea confruntărilor şi nu poate fi o soluţie la actuala criză cu care se confruntă Ucraina. Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, face apel, totodată, la preşedintele Ucrainei, domnul Viktor Ianukovici, să găsească soluţii prin dialog pentru a preveni creşterea numărului de victime la Kiev, dar şi în alte zone din Ucraina", se mai arată în comunicat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter