Actualitate

Barroso: Vreau să aduc un omagiu investiției României și a președintelui Băsescu pentru susținerea Republicii Moldova

Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a adus vineri un omagiu investiției României și a președintelui Traian Băsescu pentru susținerea Republicii Moldova pe drumul ei european, afirmând că se va deplasa la Chișinău în prima jumătate a acestui an.

Șeful executivului comunitar a precizat, într-o conferință de presă comună cu Traian Băsescu, că 'situația Moldovei nu este doar o chestiune regională pentru România, una importantă, ci una de relevanță strategică pentru Europa'.

'Vreau să aduc un omagiu investiției României și a președintelui Băsescu în această chestiune. După cum știți, la Vilnius, în noiembrie, la summitul Parteneriatului Estic, s-a luat angajamentul semnării Acordului de Asociere cât mai curând posibil posibil. Sunt foarte mulțumit de realizarea semnificativă care a fost parafarea acordului. Este un semnal foarte important pe care îl trimitem. Acordul va fi o veritabilă realizare în termenii drumului european al Moldovei și, împreună cu reformele europene, va întări suveranitatea și integritatea teritorială a Moldovei', a spus Barroso.


El a adăugat că intenționează, la invitația guvernului de la Chișinău, să efectueze o vizită în Republica Moldova în primul semestru al acestui an.
'De asemenea, doresc sa-i mulțumesc președintelui Băsescu și pentru conversația deschisă pe care am purtat-o, pentru analiza pe care ne-a oferit-o privind provocările foarte importante cu care aceste țări, regiunea și Europa se confruntă. Vreau să vă mulțumesc pentru cooperarea de care ați dovadă cu CE și cu instituțiile europene în general', a mai spus președintele CE, citat de Agerpres.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter