Actualitate

Cristian Cioacă va fi ELIBERAT

Fostul poliţist Cristian Cioacă, condamnat la 22 de ani de închisoare pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, decizie care nu este însă definitivă, va fi eliberat, după ce un complet de divergenţă al Curţii de Apel Piteşti i-a admis, vineri, cererea de ridicare a arestului preventiv.

http://cronicaromana.ro http://cronicaromana.ro

Cei doi magistraţi de la Curtea de Apel Piteşti care joi au judecat contestaţia lui Cioacă faţă de măsura arestului preventiv nu au ajuns la o decizie, astfel încât vineri un complet de divergenţă format din trei judecători a judecat cererea acestuia.

Astfel, Cristian Cioacă a fost adus din nou dus, vineri după-amiază, de la Penitenciarul Colibaşi la Curtea de Apel Piteşti, iar completul de divergenţă a decis revocarea măsurii arestului preventiv în cazul lui Cioacă.


Decizia Curţii de Apel Piteşti este executorie, în baza noilor prevederi în materie penală.

Contactată telefonic, avocata lui Cristian Cioacă, Maria Vasii, a spus că salută această decizie.


"E un act de justiţie corect. Cred în nevinovăţia clientului meu. Salut decizia de azi, ca pe o decizie corectă luată de nişte judecători care îşi merită statutul de magistraţi", a spus apărătorul lui Cristian Cioacă, potrivit Mediafax.

Întrebată dacă soluţia pronunţată de Curtea de apel Piteşti este definitivă, avocata Maria Vasii a spus că în acest dosar s-a cerut revocarea arestării preventive şi că sentinţa Curţii de Apel poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, "dar asta nu înseamnă că nu este executorie de îndată".


Cristian Cioacă se află în arest preventiv din 5 decembrie 2012, iar la sfârşitul lui ianuarie 2013 el a fost transferat la Penitenciarul Colibaşi.

Cioacă a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru omor calificat şi profanare de morminte, el fiind acuzat că şi-a ucis soţia, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007.

Ultimele Stiri
abonare newsletter