Actualitate

Ramona Mănescu, despre ACCIDENTUL AVIATIC: "Ce-aţi vrea să-mi reproşez?"

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a declarat, marţi, că Procuratura urmează să stabilească dacă a existat sau nu coordonare între instituţii în cazul accidentului aviatic din Apuseni.

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a vorbit, marţi, pentru prima dată, despre accidentul aviatic din Apuseni.

"Imediat când s-a produs accidentul s-a organizat şi o echipă de experţi, a plecat deja spre locul accidentului. În drum spre locul accidentului au primit datele şi coordonatele despre localizarea exactă, pentru că aceasta a venit mai târziu. De ce nu s-a făcut localizarea prin sistemele pe care le deţine ROMATSA? Pentru că acea antenă care emitea pe frecvenţa de 406 care ar fi putut face localizarea prin satelitul de la Moscova a fost ruptă la impact. Asta a făcut imposibilă localizarea şi a îngreunat procedura de căutare şi salvare care, însă, în comparaţie cu media unor astfel de misiuni, a fost făcută într-un timp destul de rezonabil. Există o anchetă în curs şi dacă într-adevăr în anumite situaţii nu s-au coordonat suficient instituţiile statului, asta Procuratura va concluziona", a spus ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, citată de Mediafax.


Întrebată dacă are să-şi reproşeze ceva, Ramona Mănescu a răspuns: "Ce-aţi vrea să-mi reproşez eu când vă spun că ROMATSA a făcut ce a considerat că trebuie să facă, noi am luat măsurile administrative, premierul a considerat necesar şi sigur asta a fost o decizie pe care am luat-o împreună să sancţionăm administrativ conducătorii ROMATSA, cei care erau în acea zi responsabili cu coordonarea misiunii de căutare şi salvare, probabil că Procuratura până la urmă va spune dacă există vinovăţii în sistem şi dacă procedurile nu au funcţionat corect sau dacă cei care trebuiau să aplice procedurile nu le-au aplicat corect. cu siguranţă vom afla şi cei care au greşit vor plăti."

De altfel, întrebată ce le va spune celor care îi spun să-şi dea demisia, aceasta a declarat: "Să-mi spună cineva să-mi dau demisia şi îi răspund..."


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter