Actualitate

Cum va fi vremea în Transilvania până la mijlocul lunii februarie

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 3 - 16 februarie, pentru Transilvania şi la munte.

Vremea în Transilvania

Până în jurul datei de 7 februarie, temperaturile minime se vor menţine scăzute în mare parte a regiunii, în medie între -13 şi -6 grade, valori mai coborâte urmând a se înregistra în depresiuni. În privinţa valorilor maxime, în acelaşi interval, media pe întreaga regiune va fi apropiată de normalul perioadei şi se va situa între 2 şi 4 grade, cu precizarea că în zonele depresionare vor fi valori în general negative şi pe timpul zilei, iar în zonele mai înalte de relief temperaturile la amiază vor urca la valori peste mediile climatologice.

Începând din data de 8 februarie şi până la sfârşitul intervalului de prognoză regimul termic nu va avea variaţii importante de la o zi la alta, iar valorile se vor situa peste cele înregistrate în mod obişnuit în prima jumătate a lunii februarie, cu o medie a maximelor între 3 şi 7 grade şi a minimelor între -4 şi -2 grade.


În prima săptămână a intervalului de prognoză nu se vor semnala precipitaţii, apoi vor fi posibile precipitaţii slabe, mixte.

Vremea la munte

În cea mai mare parte a intervalului de referinţă, regimul termic diurn se va menţine relativ constant, la valori uşor mai ridicate decât normalul climatologic al perioadei. Astfel, media maximelor se va situa în ecartul 0...5 grade. În privinţa temperaturilor minime este estimată o creştere a acestor valori, de la o medie de -7...-4 grade în primele zile, la medii de -4...-2 grade în cea de-a doua săptămână de prognoză.


Probabilitatea pentru precipitaţii slabe, sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare va creşte după data de 8 februarie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter