Actualitate

Circulaţie blocată pe A2 şi 10 drumuri naţionale din cauza zăpezii

Traficul rutier este întrerupt sâmbătă dimineaţă, din cauza zăpezii, pe tronsoane din A2 şi 10 de drumuri naţionale din judeţele Constanţa, Tulcea, Galaţi şi Călăraşi, informează Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Restricţia de circulaţie pentru mijloacele de transport cu masa totală peste 3,5 tone, instituită în Vama Moraviţa din cauza viscolului, a fost ridicată, sâmbătă dimineaţă, a anunţat Poliţia de Frontieră din Timişoara, sudul judeţului fiind însă în continuare sub avertizare de cod galben de vânt.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră din Timişoara, restricţiile de circulaţie din cauza vântului puternic prin Vama Moraviţa din judeţul Timiş, spre Serbia, au fost ridicate sâmbătă dimineaţă, transmite mediafax.ro.


În continuare, însă, sudul judeţului Timiş se află sub cod galben de vânt puternic care viscoleşte zăpada, avertizarea fiind valabilă până la ora 14.00, cu posibilitate de prelungire.

Vineri, autorităţile române şi cele sârbe au decis să nu mai permită trecerea autovehiculelor cu masa totală peste 3,5 tone prin punctele de frontieră de la Moraviţa (România), respectiv Vârşeţ (Serbia), din cauza viscolului.


Potrivit datelor centralizate la 9.30, circulaţia rutieră este întreruptă temporar pe tronsonul Lehliu - Feteşti al autostrăzii A2 (Bucureşti - Constanţa).

De asemenea, nu se circulă pe DN22A Nalbant - Nicolae Bălcescu - Ciucurova (judeţul Tulcea), DN22D Măcin - Caugagia (judeţul Tulcea), DN22E Garvăn - I.C. Brătianu (judeţul Tulcea), DN22F Horia – Nalbant (judeţul Tulcea), DN24D Vârlezi şi Tuluceşti (judeţul Galaţi).


Traficul rutier este întrerupt şi pe DN3 Călăraşi - Murfatlar (judeţul Constanţa), DN39B pe raza localităţii Olimp (judeţul Constanţa), DN39C pe raza localităţii Neptun (judeţul Constanţa), DN39D pe raza localităţii Jupiter (judeţul Constanţa) şi DN3C Constanţa - Ovidiu.

Infotrafic mai precizează că pe alte opt drumuri naţionale sunt instituite restricţii privind masa totală maximă autorizată a autovehiculelor rutiere. Astfel, pe DN10 Cislău (judeţul Buzău) - Braşov, DN23 Olăneasca (Brăila) - Brăila, DN2C Costeşti - Padina (judeţul Buzău) şi DN3 B Călăraşi - Feteşti (judeţul Ialomiţa) nu au voie să circule autovehiculele de peste 7,5 tone, iar pe DN22A Saraiu - Hârşova (judeţul Constanţa) şi DN24D Bălăbăneşti - Vârlezi (Galaţi), cele peste 3,5 tone.


În plus, pe DN22, pe tronsonu l Râmnicu Sărat (judeţul Buzău) - limita cu judeţul Brăila, este restricţionată circulaţia autovehiculele cu masa de peste 3,5 tone, iar în judeţul Tulcea, pe sectoarele Jijila - Garvăn şi Văcăreni - Isaccea ale DN 22, se circulă alternativ, pe un singur sens de deplasare, cu restricţie pentru autovehiculele de peste 7,5 tone. În continuare, de la Isaccea la Tulcea , Babadag şi Ovidiu (judeţul Constanţa) se circulă pe ambele sensuri de deplasare, cu restricţie pentru autovehiculele de peste 3,5 tone.

Pe DN7C, între kilometrii 57 şi 104 (în zona localităţii argeşene Arefu), nu voie să circule autovahiculele de peste 7,5 tone. Poliţiştii de la Rutieră le reamintesc şoferilor participanţilor că, până la sfârşitul lunii iunie, sectorul de drum al DN7Ccuprins între kilometru 104 (Piscu Negru) şi 130+800 (Bâlea Cascadă) este închis, ca în fiecare iarnă.


Infotrafic mai informează că, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile din Serbia, autorităţile din această ţară au oprit temporar circulaţia rutieră pentru autovehiculele de marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, care vin dinspre punctele de trecere a frontierei cu România, din localităţile Jimbolia şi Stamora Moraviţa ale judeţului Timiş şi din localitatea Naidăş a judeţului Caraş-Severin. În schimb, este permisă circulaţia acestora dinspre punctul de trecere a frontierei Porţile de Fier I al judeţului Mehedinţi.

În consecinţă, nici autorităţile române nu permit ieşirea din ţară a autovehiculelor de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, acestea fiind oprite în parcările de pe drumurile naţionale care converg spre punctele de trecere a frontierei, anterior menţionate.

abonare newsletter