Actualitate

De ce s-au certat consilierii locali timp de 6 ore?

Prima şedinţă de Consiliu Local din anul 2014 a început în forţă: discuţiile au început la ora 15.00 şi s-au încheiat după şase ore.

Ioan Bildea, PNL Ioan Bildea, PNL

Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local de ieri după-masă au fost 45 de puncte şi pentru a le discuta pe toate consilierii locali au avut nevoie de nici mai mult nici mai puţin de şase ore. Printre cei care au "tulburat apele" din Consiliul Local s-a numărat Ioan Bîldea, cel mai nou consilier venit în tabăra USL. Discuţiile în contradictoriu au început chiar de la primul punct care făcea referire la cumpărarea de autobuze noi pentru Compania de Transport Public Cluj-Napoca. Printre cei care au luat cuvântul s-a numărat, bineînţeles, Ioan Bîldea. El a cerut, printre altele, să se justifice preţul autobuzelor, dar a abordat şi subiecte care nu aveau nicio legătură cu autobuzele. Astfel, i-a solicitat primarului Emil Boc să cumpere autospeciale pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), însă a fost luat peste picior de către primar care i-a cerut să spună cine este şeful ISU Cluj, moment în care tânărul consilier a avut un blocaj. 

Punctul 3 privind bugetul a fost de asemenea prilej de discuţii pe marginea subiectului, dar şi pe lângă subiect. Tabăra USL a prins apoi momentul să le reproşeze celor din PDL şi UDMR că i-au refuzat lui Ioan Bîldea să facă parte dintr-o comisie de specialitate. Consilierii au votat împotriva includerii tânărului consilier în comisia de învăţământ, cultură, culte, drepturile omului, minorităţi şi societate civilă, moment în care USL-iştii au izbucnit şi au spus că vor ataca în contencios administrativ votul taberei opuse.


Mai mult, consilierii USL au cerut o şedinţă de îndată pentru a corecta probleme de la proiectul privind numirea lui Ioan Bîldea în comisia respectivă. Şedinţa de îndată nu a mai avut însă loc din cauza orei târzii la care s-a încheiat şedinţa propriu-zisă, mai exact la ora şase ore de la debut. 

Pentru a trece patru puncte de pe ordinea de zi, consilierii locali au avut nevoie de patru ore de discuţii. Lucrurile au avut un mers lin până la punctul 24 referitor la acordarea de transport gratuit pentru elevi pe două linii. Consilierii USL au propus transport gratuit şi pentru profesori, dar şi abonament la jumătate de preţ pentru a treia linie pentru elevi. Au fost propuse şi amendamente, dar au fost respinse.
Discuţiile s-au întins şi la celelalte puncte de pe ordinea de zi astfel că şedinţa s-a încheiat abia la ora 21.00 seara.  

abonare newsletter