Actualitate

Ambulanţele nu pot să ajungă la bolnavi din cauza "munţilor" de zăpadă

Autosanitarele încearcă să ajungă la mai mulţi bolnavi din zonele aflate sub cod portocaliu de ninsoare şi viscol. Printre pacienţi se află şi un copil cu convulsii. Oamenii aşteaptă echipele de mai multe ore.

Ambulantele inainteaza greu din cauza zapezii Ambulantele inainteaza greu din cauza zapezii

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, Marius Sîrbescu, duminică dimineaţă, sunt în curs de desfăşurare mai multe misiuni pentru rezolvarea unor cazuri medicale urgente. Astfel, o salvare încearcă să ajungă la un copil din localitatea Bentu, cu convulsii, încă din noaptea de sâmbătă spre duminică. Conform realitatea.net, deşi salvarea are antemergător de la Drumuri Naţionale, traseul este extrem de greu iar autosanitara înaintează cu mare dificultate.
De asemenea, altă ambulanţă încearcă preluarea unei gravide din localitatea Movila Banului, dar şi a altei femei însărcinate din Robeasca. În plus, o salvare este aşteptată de mai multe ore la Albeşti, comuna Smeeni, la un cardiac dispneic de 78 de ani.

În plus, pompierii încearcă să ajungă în mai multe localităţi unde au fost semnalate incendii la locuinţe, în localităţile Breaza, Pietroasele şi Săruleşti, însă din cauza drumurilor acoperite cu un strat gros de zăpadă şi a viscolului puternic nu reuşesc să ajungă. În toate cazurile acţionează pentru localizarea şi stingerea incendiilor serviciile voluntare din localităţi.


Duminică dimineaţă, cinci localităţi sunt parţial fără curent electric - Năieni, Mărăcineni, Ruşeţu, Ţinteşti, Scorţoasa şi 11 sunt afectate total, respectiv Amaru, Blăjani, Căneşti, Chiliile, Glodeanu Sărat, C.A. Rosetti, Luciu, Largu, Poşta Cîlnău, Verneşti, Zărneşti. În total, peste 10.000 de consumatori nu au curent electric în gospodării, mulţi încă din cursul zilei de sâmbătă, de circa 24 de ore.

abonare newsletter