Actualitate

Aviaţia militară israeliană a atacat Fâşia Gaza

Avioane militare israeliene au bombardat, luni, o bază a mişcării islamiste Hamas dintr-o tabără de refugiaţi din Fâşia Gaza, în ceea ce pare a fi o ripostă la un atac cu rachete palestinian în timpul înmormântării lui Ariel Sharon, relatează site-ul israelian Ynetnews.

Surse palestiniene au declarat că aviaţia militară israeliană a atacat un poligon de antrenamente al Hamas amplasat în tabăra de refugiaţi Nuseirat, în centrul Fâşiei Gaza, informează Mediafax.

Armata israeliană a confirmat atacul, precizând că sunt vizate "obiective ale infrastructurii teroriste din Fâşia Gaza".


Două rachete au fost lansate din Fâşia Gaza spre sudul Israelului în timpul înmormântării fostului premier Ariel Sharon, însă incidentul nu s-a soldat cu victime. "Două rachete au fost lansate în regiunea Shar HaNegev", spre oraşul Sderot, în apropierea căruia se află ferma unde a fost înhumat Ariel Sharon.

Ariel Sharon, decedat sâmbătă la vârsta de 85 de ani, a fost înmormântat luni la ferma familiei - "Sycamore" ("Havat Shikmim"), situată în Deşertul Negev, în sud-vestul Israelului, în apropiere de oraşul Sderot şi de nordul Fâşiei Gaza. Cele două rachete au căzut într-o zonă nelocuită, fără a provoca victime sau daune materiale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter