Actualitate

Nuland către români: Indiferent ce partid susțineți sau unde trăiți să luptați să apărați o Justiție independentă

Subsecretarul american de stat Victoria Nuland le-a transmis, sâmbătă, românilor să lupte pentru a apăra o Justiție independentă și să o păstreze departe de politică.

"Nu sunt în măsură să evaluez cazuri individuale. Nu este cazul pentru SUA să facă așa ceva, dar vă pot spune că la fel cum o presă liberă este un element esențial pentru o democrație, o Justiție independentă este esențială pentru o democrație predictibilă și puternică, iar problema responsabilității în interiorul Guvernului este foarte importantă pentru democrație", a spus Nuland, la o întâlnire cu un grup de jurnaliști români, întrebată cu privire la condamnarea fostului premier Adrian Năstase, despre care unele voci au afirmat că ar fi fost una "politică".

Oficialul american a reiterat că SUA sunt îngrijorate atunci când există atacuri la adresa independenței Justiției.


"Atunci când există atacuri la adresa independenței Justiției, ne îngrijorează. Ne îngrijorează atunci când politicienii din orice partid decid să știrbească într-un fel independența Justiției. Este un lucru pe care îl urmărim în țări din toată lumea și românii au luptat din greu pentru dreptul de a avea o Justiție independentă și cu atât mai mai mult cu cât ați făcut pași mari în ultimii cinci ani în această direcție. Și vreau să le transmit tuturor românilor: indiferent ce partid susțineți sau unde trăiți în această țară să luptați din răsputeri să apărați o Justiție independentă și să o păstrați departe de politică", a declarat oficialul american, citată de Agerpres.

 

Etichete: Victoria nuland
abonare newsletter