Actualitate

Artistul vizual, Ioan Cadar, a decedat la vârsta de 67 de ani!

Artistul vizual, Ioan Cadar, a decedat, luni, la vârsta de 67 de ani, după o lungă suferinţă, a anunţat Uniunea Artiştilor Plastici din România.

"Uniunea Artiştilor Plastici din România anunţă cu mâhnire trecerea la cele eterne, după o lungă suferinţă, a artistului vizual Ioan Cadar (...) Suntem alături de soţia şi fiica sa în aceste triste momente. Dumnezeu să îl odihnească!", se arată în comunicatul Uniunii Artiştilor Plastici din România (UAP).

Reprezentanţii UAP au precizat că Ioan Cadar a murit, luni, 23 decembrie, conform Mediafax.


Înmormântarea lui Ioan Cadar va avea loc sâmbătă, 28 decembrie, de la ora 13.00, la Cimitirul Străuleşti 2, de lângă Bucureşti.

Născut pe 8 aprilie 1946 la Răducăneni, Iaşi, Ioan Cadar a absolvit Academia de Arte "Nicolae Grigorescu", în 1971.


Ioan Cadar a fost membru al Uniunii Artiştilor Plastici din 1975.

Este autorul unor lucrări de artă monumentală în sticlă, precum candelabrele mari de la Teatrul Naţional Bucureşti, şi al vitraliilor din catedrale, biserici şi palate din România.


Lucrările sale în sticlă au fost admirate în numeroase expoziţii din ţară şi din străinătate şi sunt deţinute în colecţii ale unor muzee din România, Cehia şi Danemarca, precum şi în colecţii particulare din România, Japonia, SUA, Germania, Grecia, Franţa, Olanda, Italia şi Australia.

Pentru opera sa artistică, Ioan Cadar a fost distins cu Premiul Uniunii Artistilor Plastici în 2004.

Ultimele Stiri
abonare newsletter