Actualitate

Adjunctul IPJ Cluj, comisarul Cristian Pintea va fi repus în funcţie. Poliţiştii clujeni ameninţă cu proteste!

Comandantul adjunct al Poliție Cluj, comisarul șef Cristian Pintea, care și-a umilit subalternul, pe agentul Sergiu Todea, se va reîntoarce, temporar, pe aceeași funcție. Polițiștii clujeni amenință cu proteste dacă acest lucru se va întâmpla.

Tribunalul Cluj a decis, vineri, să suspende ordinul de punere la dispoziție emis de Inspectoratul General al Poliției Române, în cazul comisarului Cristian Pintea, prim adjunct al IPJ Cluj. Cu alte cuvinte, IGPR a decis eliberarea din funcție a polițistului pe motiv că a descoperit mai multe nereguli în activitatea lui Pintea dar și faptul că acesta a abuzat de funcția pe care o deținea pentru a-și sancționa un subaltern, agentul Sergiu Todea, de la Poliția Rutieră Cluj, pentru simplul motiv că acesta a avut curajul să îl oprească în trafic deoarece nu a acordat prioritate de trecere unui pieton care traversa strada pe la trecerea pentru pietoni, potrivit Evz.ro

Actualul șef al IPJ Cluj, chestorul Tudor Grindean a declarat că va respecta decizia instanței doar în cazul în care Pintea va vrea să devină din nou șef adjunct.


Polițiștii clujeni nu sunt la fel de liniștiți ca și chestorul Grindean și amenință că vor protesta public împotriva numirii lui Pintea în funcția de unde a comis abuzuri. "Dacă îl repun în funcție vom ieși la protest în curta IPJ Cluj. Înseamnă că și Corpul de Control al premierului a fost degeaba la Cluj", a spus un polițist clujean.

abonare newsletter