Actualitate

Depuneri de coroane şi marş de comemorare pentru victimele Revoluţiei, la Cluj

Aproximativ o sută de persoane au participat, sâmbătă, la Cluj, la un marş de comemorare a eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989, depunând coroane de flori şi asistând la slujbe de pomenire.

Cele aproape o sută de persoane s-au strâns la Podul Astoria din Cluj-Napoca, unde s-a tras pentru prima dată în 1989, şi au depus coroane de flori. Participanţii au avut drapele găurite şi au pornit într-un marş spre Piaţa Unirii, unde, la Monumentul Eroilor Revoluţiei, au depus coroane de flori şi au asistat la o slujbă de pomenire.

Radu Negru, rănit în Revoluţia de la Cluj din 1989, a declarat că idealurile Revoluţiei nu s-au împlinit.


"Idealurile pentru care am ieşit în 1989 în stradă nu s-au împlinit, mai avem de ieşit în stradă. Am sperat ca noul guvern, Guvernul Ponta, să facă ceva, dar ne-a dezamăgit, iar în relaţiile cu noi, cu revoluţionarii, consider că Ponta încearcă să vadă cine e mai încăpăţânat, el sau revoluţionarii. Din poziţia de prim-ministru îţi dă mâna să fii încăpăţânat, este dezamăgitor, să sperăm că o să le fie ruşine la un moment dat", a spus Negru.

Un alt revoluţionar spune că avem libertate, dar că Revoluţia trebuie să continue.


"Avem libertate şi libertatea e scumpă, dar revoluţia trebuie continuată de unde am lăsat-o în 1989, nu se respectă punctul 8 de la Timişoara, de aceea am ajuns în situaţia în care am ajuns, suntem ridicoli. Trăim rău şi trebuie schimbat regimul politic, am ieşit în 1989 în stradă să schimbăm comunismul, să fim liberi şi am ajuns slugi. Am dărâmat un sistem, dar după 22 decembrie 1989 a preluat frâiele ţării acelaşi sistem, trebuia condamnat tot sistemul comunist, să avem democraţie, nu democraţie originală, ţara a fost distrusă", a spus revoluţionarul.

Din Piaţa Unirii, oamenii s-au îndreptat spre Cimitirul Eroilor, unde au fost depuse coroane de flori, a fost ţinută o slujbă de pomenire, iar garda militară a prezentat onorul.


Manifestări similare au avut loc şi în alte locuri din Cluj-Napoca, unde au murit oameni în 21 decembrie 1989, respectiv la Troiţa din cartierul Mărăşti şi la fosta fabrică de bere din cartierul Mănăştur.

Ultimele Stiri
abonare newsletter