Actualitate

FOTO: Locuinţe sociale în locul fostei şcoli Terapia

Clădirea care adăpostea laboratoarele Terapia de pe strada Iuliu Coroianu se va transforma în locuinţe sociale. În cadrul proiectului, cu finanţare europeană, se vor realiza 46 de locuinţe sociale cu una sau două camere, valoarea totală a proiectului fiind de 3,9 milioane de lei. Termenul de finalizare al lucrărilor este noiembrie 2014.

„Aici în locul laboratoarelor Terapia se vor realiza şase apartamente de două camere în corpul C2 şi 40 de apartamente în corpul C1, 16 garsoniere, 11 apartamente cu o cameră şi 13 apartamente cu două camere. Ca amenajarea exterioară vor fi 8 locuri de parcare, spaţii de joacă, alei pietonale şi carosabile. Apartamentele vor fi predate la stadiul de finisat, gresie, faianţă”, au precizat reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca.

Potrivit primarului Emil Boc în momentul de faţă există peste 200 de cereri de locuinţe sociale.


„Aici au fost nişte ateliere ale şcolii Terapia care sunt într-o stare avansată de degradare şi Primăria a luat decizia să transforme acest spaţiu în locuinţe sociale. Având în vedere că aici clădirea se prăbuşea şi proprietar este primăria am depus un proiect pe fonduri europene. Proiectul a fost aprobat, contractul este semnat, în valoare de 3,9 milioane de lei şi aici se vor construi 46 de locuinţe sociale cu o cameră, respectiv cu două camere, locuinţe care vor fi alocate potrivit listei de priorităţi stabilită de consiliu local. Astăzi există 219 cereri eligibile de locuinţe sociale, 46 vor putea fi rezolvate chiar din această locaţie şianul viitor cetăţenii din Cluj-Napoca declaraţi eligibili de Consiliu Local vor putea ocupa aceste apartamente care vor fi finisate la stadiul de a putea fi locuite, mai lipseşte mobila. Va fi cea mai mică chirie cu putinţă din Cluj. Fiind o chirie socială taxa este absolut modică”, a precizat Boc.

Termenul de finalizare al lucrărilor este noiembrie 2014 potrivit contractului semnat în luna iulie 2013.


„Aici vor intra cei care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege. Chiar astăzi vom aproba în consiliu local o listă provizorie, la această listă se pot face contestaţii şi la final vom aloca apartamentele în ordinea fixată pe listă, criteriile sunt veniturile, numărul membrilor de familie, situaţia socială, aceste locuinţe sunt locuinţe sociale nu de lux. În 2014 gândim şi un alt proiect de locuinţe sociale în municipiu, anul trecut am avut în Oser 400 de locuinţe sociale, pornim în 2014 un alt proiect social după ce vom identifica terenul necesar, nu cred că va fi aşa de mare ca proiectul din Oser, nu mai avem atâta teren disponibil”, a mai precizat Boc.

Pentru o locuinţă sub 50 de mp viitorii chiriaşi vor plăti 40 de lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter