Actualitate

UPDATE - Se circulă în condiţii de iarnă! AFLĂ care este starea drumurilor

În toate zonele din ţară unde a nins, se circulă în condiţii de iarnă. Drumul naţional Novaci - Rânca a fost închis până duminică la ora 13.00.

UPDATE ORA 14.20:

Începând cu ora 12.50, în judeţul Gorj, a fost reluată circulaţia în ambele sensuri pe DN67C Novaci - Rânca, în condiţii de iarnă. În zonă sunt prezente echipaje de poliţie rutieră care veghează la buna desfăşurare a traficului rutier şi informează conducătorii auto cu privire la starea carosabilului.

Pe Valea Prahovei ninge, iar partea carosabilă a DN1 este umedă. În condiţii asemănătoare se circulă şi pe DN1A, în zona Cheia. Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.


Traficul rutier este intens pe DN1, pe sensul de mers către Bucureşti astfel că poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să folosească şi ruta alternativă DN1A Săcele - Cheia - Ploieşti.

Drumul naţional Novaci - Rânca, închis

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că duminică dimineaţa la ora 6.:45, un singur segment de drum naţional este închis din cauza viscolului puternic care spulberă zăpada pe partea carosabilă: DN67C Novaci - Rânca (judeţul Gorj), pe porţiunea cuprinsă între kilometrii 22 şi 34+800. Poliţiştii le recomandă şoferilor să respecte indicaţiile poliţiştilor care asigură aplicarea acestei măsuri.


Pe majoritatea drumurilor din judeţele Harghita şi Covasna se circulă în condiţii de iarnă, în unele locuri zăpada, în amestec cu material antiderapant, măsurând aproximativ doi centimetri.

În judeţul Bistriţa-Năsăud a nins pe timpul nopţii pe DN17, în Pasul Tihuţa, dar s-a acţionat continuu cu utilaje de deszăpezire, iar circulaţia nu a fost întreruptă.


Pe DN1, pe Valea Prahovei, partea carosabilă este umedă.

Pe toate drumurile pe care a nins acţionează utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant, care sunt însoţite de echipaje ale poliţiei rutiere.


Potrivit poliţiştilor, conducătorii auto au obligaţia ca pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei să echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă, iar pe drumurile pe care s-a depus un strat mai mare de zăpadă să folosească lanţuri antiderapante. În cazul autovehiculelor de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al autovehicululelor de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, acestea trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune sau să aibă montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante certificate.

Conform informaţiilor transmise de Serviciul de Poliţie Transporturi Maritime, din cauza vântului puternic sunt suspendate manevrele pentru navele fluviale în portul Constanţa.

abonare newsletter