Actualitate

Consilierii locali, chemaţi să aprobe proiectul privind construirea bazei sportive din Gheorgheni

Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca va analiza în şedinţa ordinară din data de 14 noiembrie proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii “construire complex de agrement în baza sportivă din Cartierul Gheorgheni, strada Alexandru Vaida Voevod din municipiul Cluj-Napoca“, proiect din iniţiativa primarului Emil Boc.

Terenul pe care se propune amenajarea este proprietatea municipiului Cluj-Napoca în administrarea Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca, are suprafaţa de 93.659,50 mp şi este situat în intravilan şi în afara perimetrului de protecţie a valorilor istorice şi de arhitectural urbanistice, la limita cartierului Gheorgheni.

„Amenajarea unui astfel de complex se înscrie în eforturile municipalităţii de construire de spaţii de agrement, recreere şi relaxare, de organizare de competiţii sportive şi antrenamente, de întreţinere fizică şi mentală, de organizare de activităţi artistice, dezbateri, conferinţe şi workshop-uri în cadrul cartierelor de locuinţe. Terenul propus reamenajării este în prezent slab amenajat, sitematizat insuficient, conferind zonei un aspect departe de potenţialul pe care îl posedă având în vedere amplasamentul acestuia precum şi potenţialul de dezvoltare şi extindere urbană al subzonei studiate”, spune primarul Emil Boc.


Amenajările constă în realizarea de alei şi piste (alergare, role şi ciclism), diverse terenuri sportive (fotbal, tenis, baschet, beachvolei, badminton, skate, escaladare, fitness), loc de joacă pentru copii, precum şi a unui parc cu dotări, painball, amfiteatru în aer liber, zonă verde cu plante perene şi în zona terenurilor sportive, zonă împădurită, clădiri: polivalenta, alimentaţie publica, administraţie, suprafeţe carosabile, spaţii de circulatie, drumuri de incintă, platforme parcări, împrejmuiri şi accese, iluminat exterior (ambiental), reţele de apa şi canal, racorduri.

Studiul de fezabilitate a fost întocmit de către SC CIVITAS PROIECTARE SRL cu sediul în municipiul Cluj-Napoca. Valoarea totală a devizului general estimativ este de 22.085.850,92, din care partea de construcţii şi montaj 15.650.025,04 lei (fără TVA).


Date tehnice

Suprafaţa construită la sol: 2.055 mp

Circulaţii total (carosabile, parcaje, alei şi platforme betonate): 13.485,50 mp


Sport şi agrement - total: (terenuri sportive, piste alergare + ciclism + role, fitness, locuri de joacă): 13.383,50 mp

Suprafaţă verzi total (gazon, pădure): 64.735,50 mp


Suprafaţă teren (total): 93.659,50 mp

Finanţarea investiţiei se face din fonduri de la bugetul local şi din alte surse constituite potrivit legii.


Durata de realizare a investiţiei: 6 luni.

abonare newsletter