Actualitate

RATUC ajunge în comunele vecine din 1 ianuarie 2014

Până la sfârşitul anului, operatorii privaţi vor asigura transportul de persoane între Cluj-Napoca şi comunele din vecinătatea municipiului.

Transportul de persoane în zona metropolitană va fi asigurat până la sfârşitul anului tot de actualii operatori privaţi, iar de la începutul lui 2014 Regia Autonomă de Transport Urban Călători (RATUC) Cluj-Napoca va prelua traseele în zona metropolitană din care fac parte comunele Floreşti, Baciu, Apahida, Feleacu şi Chinteni.

La ultima şedinţă care a avut loc în urmă cu aproximativ două săptămâni, Consiliul Judeţean Cluj a scos de la licitaţie traseele de transport de persoane din zona metropolitană pentru perioada 2014 - 2019. Astfel, Asociaţia de Transport Metropolitan din care fac parte comunele vecine municipiului Cluj-Napoca şi RATUC au undă verde pentru introducerea mijloacelor de transport în comun ale RATUC în comunele respective.


RATUC va merge până în Câmpeneşti

Primarii sunt optimişti şi spun că din 1 ianuarie 2014, RATUC va asigura transportul între Cluj-Napoca şi comune.

“Deocamdată avem acelaşi operator privat până în 1 ianuarie 2014 ca urmare a faptului că la şedinţa de Consiliu Judeţean de luna aceasta s-a decis scoaterea de la licitaţie a traseelor judeţene. Din 1 ianuarie va intra RATUC şi va asigura transportul”, a declarat Grigore Fati, primarul comunei Apahida.


Traseele RATUC vor merge până în Câmpeneşti unde funcţionează o creşă. În această toamnă, Primăria din Apahida va începe să amenajeze o staţie în zona respectivă astfel încât să fie totul pregătit până la începutul anului viitor.

În Floreşti, până la sfârşitul lui 2013, transportul va fi asigurat tot de firma Fany. Horea Şulea, primarul comunei Floreşti a declarat în urmă cu aproximativ două săptămâni că va face tot posibilul pentru a le asigura locuitorilor comunei un transport decent.


La şedinţa de Consiliu Judeţean din 17 octombrie, Horea Uioreanu, preşedintele forului judeţean a precizat că Asociaţia de Transport Metropolitan are la dispoziţie trei luni să se pună la punct pentru introducerea RATUC în comune, iar în caz contrar vor fi scoase la licitaţie traseele respective.

Autobuzele RATUC, suficiente pentru a prelua transportul din comune

Liviu Neag, directorul RATUC Cluj-Napoca a subliniat că regia pe care o conduce este pregătită să preia transportul în comunele vecine municipiului.


“RATUC este pregătită şi are capacitatea să intre în comune. Există suficiente autobuze pentru a asigura transportul în zona metropolitană”, a spus Liviu Neag. El a mai precizat că RATUC va asigura transportul de persoane în comune ca urmare a dorinţei cetăţenilor din localităţile respective.

Pentru a putea intra în comunele respective, RATUC se va transforma în societate pe acţiuni al cărei acţionar unic va fi Primăria Cluj-Napoca.


În momentul de faţă, RATUC asigură deja transportul până în Baciu.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter