Actualitate

Consiliul Judeţean Cluj a plecat în vacanță, o săptămână, la Strasbourg

Conducerea Consiliului Judeţean Cluj, mai mulţi consilieri, dar şi angajaţi ai instituţiei, au plecat pentru o săptămână la Strasbourg pentru a participa la un congres al autorităţilor locale şi regionale al Consiliului Europei. Alături de aceştia, la Strasbourg, participă şi reprezentanţii primăriilor din judeţul Cluj, în frunte cu primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. Potrivit participanţilor, acestă vizită are drept scop promovarea Clujului.

Din partea Primăriei Cluj-Napoca, alături de primarul Emil Boc, au mai plecat în Franţa Alina Tiuşan inspector în cadrul Biroului de Relaţii Externe şi Investitori şi Dan Macovei de la Biroul Evenimente Publice.

Dacă delegaţia Primăriei Cluj-Napoca numără doar trei persoane, nu acelaşi lucru se poate spune despre cea a Consiliului Judeţean Cluj, care numără peste 20 de persoane.


Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Cluj, la întâlnirea de la Strasbourg participă Horea Uioreanu, preşedintele CJ Cluj, Vakar Istvan, vicepreşedintele CJ Cluj, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Cornelia Trif şi consilierii personali ai lui Uioreanu, Radu Sporiş (preşedintele Consiliului de Administraţie de la Cluj Arena) şi Iulia Sasu. De asemenea, au mai plecat din Cluj Ramona Moldovan, directorul Asociaţiei „Produs de Cluj” şi mai mulţi meşteri populari din cadrul asociaţiei.

Unii cu autocarul, Uioreanu cu avionul

Horea Uioreanu şi Vakar Istvan au plecat spre Strasbourg cu avionul, în timp ce restul delegaţiei Consiliului Judeţean Cluj au plecat, luni, cu un autocar.


Alin Iuga, de la Biroul de Relaţii Publice din cadrul Consiliului Judeţean Cluj, a declarat pentru Monitorul de Cluj că cele două delegaţii participă la două evenimente diferite, neputând preciza câţi bani s-au cheltuit cu deplasarea şi cine a suportat aceste costuri.

„Există posibilitatea ca banii să vină de la Asociaţia Produs de Cluj, dar şi din bugetul Consiliului Judeţean Cluj şi al primăriilor implicate. Aceste date le vom face publice la intoarcere. Aceştia participă la două chestii diferite. Una este Adunarea Regiunilor Europei, unde are loc o întâlnire a Comitetului 3 pe educaţie, cultură şi tineret şi cea de-a doua este Congresul puterilor locale şi regionale, care funcţionează pe lângă Consiliul Europei, un eveniment de promovare a Clujului, adică o zi va fi dedicată Clujului”, a precizat Iuga.


Monitorul de Cluj a reuşit să vorbească cu Cornelia Trif, aflată la Strasbourg, care ne-a declarat că participă alături de persoanele menţionate mai sus, şi un ansamblu folcloric, iar costurile sunt suportate de „reprezentanta României” şi nicidecum din bugetul Consiliului Judeţean Cluj. „Reprezentanţa României este un fel de ambasada României pe lângă Congresul puterilor europene”, a precizat Trif.

Boc şi Uioreanu s-au făcut de râs la inaugurarea Iulius Parc

Proprietatea terenului pe care se află Iulius Parc a fost motivul unei discuţii în contradictoriu între primarul Emil Boc şi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, ambii prezenţi la inaugurarea Iulius Parc de săptămâna trecută.


Emil Boc a declarat că Primăria Cluj-Napoca a dat autorizaţie pentru realizarea parcului şi că deține o parte din teren alături de Consiliul Județean, fiind proprietarul zonei. „Documentaţia, autorizaţia a fost emisă de primărie, parcul se află în proprietatea Primăriei Cluj-Napoca, este înscrisă în cartea funciară”, a declarat Boc.

Declaraţia primarului l-a enervat pe preşedintele CJ Cluj, care i-a replicat: „Realizarea Iulius Parc este parte contractuală între Consiliul Judeţean Cluj, prin Univers T şi Iulius Mall. Cred că este realizat la cel mai înalt nivel cum dânşii au înteles să-şi facă treaba. Nu există la Cluj niciun parc realizat la asemenea standarde. Noi acuma ne aflăm pe terenul Consiliului Judeţean Cluj, noi nu avem terenuri revendicate", a declarat Horea Uioreanu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter