Actualitate

Plângere penală împotriva Consiliului Judeţean Cluj pentru balize montate pe terenuri fără acordul proprietarilor

O familie din Cluj-Napoca a depus o plângere penală împotriva Consiliului Judeţean Cluj pentru tulburare în posesie şi distrugere, după ce au fost amplasate mai multe balize luminoase pentru noua pistă de 2.100 de metri a aeroportului din oraş pe terenuri neexpropriate, fără acordul proprietarilor.

Plângere penală împotriva CJ Cluj Plângere penală împotriva CJ Cluj

Radu Rusu, reprezentant al Grupului de Iniţiativă al Proprietarilor Someşeni - Exproprieri - Aeroport, a declarat, vineri, corespondentului Mediafax că au fost amplasate mai multe balize pe terenuri aparţinând unor familii din cartierul Someşeni, dar şi din satul Sânicoară.

"Joi, a fost depusă o plângere penală împotriva Consiliului Judeţean Cluj de către o familie din cartierul Someşeni din Cluj-Napoca pentru tulburare de posesie şi distrugere din cauza faptului că, pe un teren proprietate privată, neexpropriat încă, fără a se cere acordul proprietarilor, au fost amplasate balizele luminoase de la capătul estic al pistei. Plângerea a fost făcută de familia Handrea, care s-a trezit cu câteva balize amplasate pe terenul ei, în lanul de porumb, fără să ştie. Alte balize au fost amplasate pe terenul unui vecin, dar şi pe al unei rude a familiei Handrea din satul Sânicoară", a spus Rusu.


Potrivit acestuia, Dorina Handrea, cea care a depus plângerea penală, a observat în urmă cu trei zile că pe terenul familiei sale au fost montate balizele luminoase.

"Familia Handrea nu a fost expropriată, terenul este privat, iar cei de la CJ au montat ilegal balizele", a spus Rusu.


Acesta a adăugat că membrii Grupului de Iniţiativă al Proprietarilor Someşeni - Exproprieri - Aeroport, constituit din persoane care fie nu au primit bani pentru terenurile expropriate, fie sunt nemulţumite de preţul mic oferit de Consiliul Judeţean Cluj, vor încerca, sâmbătă, să îi înmâneze personal premierului Victor Ponta un memoriu legat de problema exproprierilor pentru pista aeroportului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, Gina Pop, a declarat, vineri, corespondentului Mediafax că plângerea penală împotriva CJ Cluj a fost depusă la Secţia nr. 7 Poliţie, urmând ca poliţiştii să facă cercetări în acest caz cu privire la aspectele sesizate.


Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a refuzat să comenteze plângerea penală.

Lucrările la pista de decolare-aterizare de 3.500 de metri au început în septembrie 2011, în prima etapă pista având 2.100 de metri, iar lucrările vor fi inaugurate sâmbătă, în prezenţa premierului Victor Ponta şi a preşedintelui Senatului, Crin Antonescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter