Actualitate

Nuntă de coșmar la Nireș. Mireasa în stare gravă și nașa moartă

În 20 octombrie, ora 0.20 pe DJ 161 D, pe raza comunei Mica, judeţul Cluj, în afara localităţii, pe sensul de deplasare Nireş spre Dej, s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unei femei, rănirea gravă a trei persoane şi rănirea uşoară a altor două persoane.

Tragedia a avut loc după ce câțiva nuntași au furat mireasa de la o nuntă cu intenția de a o duce la Dej, la un local. În mașină s-au urcat cele două nașe, proprietarul autoturismului, mireasa pe locul din dreapta șoferului, și încă un bărbat. N-au mai ajuns, însă. Chiar la ieșire din localitatea Nireș, șoferul s-a trezit în față cu un cal, scăpat pe mijlocul drumului. Impactul a fost violent, calul fiind purtat pe capotă mai bine de 50 de metri.

Un conducător auto de 38  ani, din comuna Mica, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 161 D din directia Nireş spre Dej, a fost surprins de apariţia pe partea carosabilă a unei cabaline lăsată nesupravegheată şi a intrat în coliziune cu aceasta.


În interiorul autoturismului se aflau şase persoane (conducătorul autoturismului şi cinci pasageri), toate având calitatea de nuntaşi şi se deplasau spre municipiul Dej („furaseră mireasa”).

În urma accidentului, M. M. (naşă) a decedat, L. R. (conducătorul autoturismului), B. I. (mireasa) şi M. E. (naşă) au fost răniţi grav şi B. G. şi Z. M. au suferit răni uşoare.


Deasemenea, accidentul s-a soldat cu decesul cabalinei şi cu avarierea autoturismului.

Mireasa a suferit multiple traumatisme și a fost transportată în stare critică la spital. După ce a intrat în stop cardio-respirator în drumul spre spital, femeia a fost resuscitată și transportată de urgență la UPU Cluj.


Tot la spital la Cluj au fost transportați și ceilalți doi răniți, toți în stare critică, cu politraume majore. Medicii spun că șansele de supraviețuire sunt minime.

Femeia decedată avea 49 de ani și în urma cu doar o luna a participat la nunta fiului ei mai mic. Polițiștii continuă cercetările pentru a identifica proprietarul calului.


 “Cu ocazia cercetării împrejurărilor în care s-a produs accidentul, poliţiştii au stabilit că vinovat este C. V., acesta lăsând cabalina nesupravegheată pe timpul nopţii, bărbatul încălcând regula de circulaţie privind supravegherea animalelor pe partea carosabilă. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul savârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, bărbatul fiind cercetat în stare de libertate", a precizat Adriana Vornicu, purtător de cuvânt la IPJ Cluj.

abonare newsletter