Actualitate

Noul şef al IPJ Cluj, Tudor Grindean: De când am venit am avut aproape în fiecare zi controale de la IGPR şi Minister

Noul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj, Tudor Grindean, a declarat, joi, că de când a fost numit la conducerea Poliţiei Cluj a avut controale zilnice atât de la IGPR, cât şi de la Ministerul Administraţiei şi Internelor. „Suntem într-o perioadă de evaluare a situaţiei”, recunoaşte Grindean.

Grindean a fost întrebat de jurnalişti dacă în aceste zile există controale de la Bucureşti la nivelul IPJ Cluj.

„Nu sunt eu cel care a dispus aceste controale. Sunt nişte controale care au fost dispuse ca urmare anumitor nereguli ce au fost semnale de presă, de cetăţeni. De când am venit am avut aproape în fiecare zi controale şi de la IGPR, şi de la Minister şi de la toate eşaloanele superioare. Chiar în acest moment, acum, nu există un control al IGPR-ului la IPJ Cluj”, a precizat Grindean.


Fostul şef al IPJ Cluj, Ioan Păcurar s-a pensionat, iar adjunctul şefului IPJ Cluj Cristian Pintea, a fost eliberat din funcţie.

Fostul adjunct al şefului IPJ Cluj este în prezent cercetat în Consiliul Superior de Disciplină al IGPR.


Corpul de control al premierului a început, în urmă cu o săptămână, o anchetă la IPJ Cluj, după ce un fost poliţist, Sergiu Todea, a demisionat în luna august, susţinând că a fost umilit de un şef - Cristian Pintea - pe care l-a amendat în trafic în urmă cu trei ani.

În nota efectuată de Corpul de control al premierului se arată că Todea a fost sancţionat de trei ori în perioada 2011 - 2012, pentru neglijenţă manifestată în îndeplinirea dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici (mustrare scrisă), comportare necorespunzătoare în serviciu (mustrare scrisă) şi din nou neglijenţă manifestată în îndeplinirea dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici (trecerea în funcţia inferioară de agent III).


Sergiu Todea şi-a dovedit nevinovăţia în instanţă, unde procesele-verbale de sancţionare a sa au fost anulate, iar ulterior, în august 2013, şi-a dat demisia din Poliţie.

„Eu nu pot să comentez raportul Corpului de Control al premierului, cum nu pot să comentez niciun alt raport al vreunui eşalon superior, a fost comentat de către cei care l-au întocmit. Domnul Pintea nu a fost demis, el a fost eliberat din funcţie de către Inspectoratul General al Poliţiei Române.  Domnul Pintea a fost eliberat din funcţie de către IGPR şi în acest moment este la dispoziţia IPJ Cluj. Efectiv, în acest moment domnul Pintea este în concediu de odihnă şi nu vine la muncă. În acest moment nu ştiu în ce altă funcţie va fi numit. Perioada lui de concediu este până la începutul lunii noiembrie. Este doar un zvon faptul că ar putea să fie numit la conducerea Poliţiei Dej. Deocamdată este în concediu şi pus la dispoziţia IPJ Cluj", a mai precizat Grindean.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter