Actualitate

Asociatul clujeanului Cozmin Gușă, audiat în dosarul fraudei de la Realitatea TV

Omul de afaceri Maricel Păcuraru a fost adus la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), luni seară, pentru a fi audiat în dosarul în care anchetatorii au început deja urmărirea penală faţă de nouă persoane, între care fratele şi o apropiată a lui Elan Schwartzenberg.

Maricel Păcuraru a plecat luni seară de la DNA, unde a fost audiat aproximativ o oră în dosarul în care anchetatorii au început deja urmărirea penală faţă de nouă persoane, avocatul omului de afaceri declarând despre acesta că nu are nicio legătură cu Codruţ Marta.

"Nu are nicio legătură cu Marta. Va organiza, probabil, o conferinţă de presă în care va da detalii", a spus avocatul Aurel Ciobanu.


Întrebat de reporterul Mediafax dacă împotriva lui Păcuraru a fost luată vreo măsură preventivă, apărătorul omului de afaceri a spus că nu.

Păcuraru a fost adus la DNA împreună cu mai multe persoane care ar fi vizate în dosarul legat de Realitatea Media, în urma percheziţiilor făcute inclusiv la imobile deţinute de acesta.


Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a precizat, într-un comunicat remis luni seară, că până în acest moment al cercetărilor din acest dosar, s-a început urmărirea penală faţă de Fabian Schwartzenberg, Daniela Madi Ionescu, Monica Hoffman, Adrian Radu, Adrian Marian Vîlsan, Tamara Bătrînache, Ioana Nadolu, Geraldina Neagoe şi Carmen Stăncescu, referitor la "implicarea acestora în fapte care se circumscriu infracţiunilor de spălarea banilor, complicitate la înşelăciune, bancrută frauduloasă, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor sub forma complicităţii, a participaţiei improprii sau a tentativei, fals în înscrisuri sub semnătură privată".

Din rezoluţia de începere a urmăririi penale a rezultat faptul că există date şi indicii temeinice potrivit cărora, în 2011 şi 2012, învinuiţii, aparent acţionari majoritari sau acţionari minoritari, au derulat acţiuni infracţionale pentru influenţarea deciziilor în cadrul procedurii insolvenţei, în mod direct sau prin persoane fizice ori juridice interpuse, în scopul influenţării deciziilor referitoare la SC Realitatea Media SA şi preluării controlului asupra acesteia, susţin anchetatorii.

 


 

Etichete: Cozmin gusa
Ultimele Stiri
abonare newsletter