Actualitate

Străzile vecine cu Parcul Central intră în reparații

Consilierii locali au votat, în ședința de Consiliu de joi, proiectele de hotărâre privind modernizarea a patru străzi din municipiu: trei sunt situate în centrul orașului și una în cartierul Iris.

Strada Arany Janos, situată în apropierea Parcului Central, va intra în reparații în curând. Lucrările de modernizare cuprind partea carosabilă, trotuarele și scurgerea apelor, durata acestora fiind de patru luni. Valoarea totală a investiției este de peste 1 milion lei. O altă stradă care va intra în reparații este Cișmigiu, situată tot în centrul orașului, în apropierea străzii Arany Janos. Durata de execuție a lucrărilor este tot patru luni, iar valoarea investiției depășește 283.000 lei. Strada Nuferilor, situată tot în vecinătatea Parcului Central va fi modernizată. Valoarea lucrărilor este de peste 474.000 lei și vor fi realizate în patru luni.

Asfaltul de pe toate cele trei străzi este distrus în prezent astfel că se impun lucrări de modernizare.


“Datorită traficului, a capacității portante insuficiente a sistemului rutier, foarte degradat, precum și a faptului că nu este asigurată scurgerea apelor, acestea stagnând pe partea carosabilă, formând bălți și infiltrându-se în corpul drumului, circulația se desfășoară în condiții improprii. Suprafața de rulare prezintă numeroase deteriorări, cedări, refulări, faințări, gropi care duc la o utilizare necorespunzătoare cerințelor de trafic auto și pietonal actuale”, este precizat în proiectul de hotărâre.

Pe lângă cele trei străzi din centrul orașului, va intra în reparații și strada George Stephenson și aleea adiacentă străzii Oașului. Strada este atât de degradată încât în multe locuri partea carosabilă este acoperită doar cu pământ.


“Îmbrăcămintea pe carosabil și pe trotuare lipsește în mare parte, existând doar pământ, iar în zonele în care există îmbrăcăminte, aceasta este foarte degradată, circulația fiind astfel îngreunată”, se arată în proiectul de hotărâre. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 1,7 milioane lei, iar lucrările vor fi realizate în șase luni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter