Actualitate

Uioreanu nu publică achiziţiile din bani publici pe site-ul instituţiei, după modelul lui Boc. Proiectul consilierilor judeţeni PDL, respins la vot de colegii din USL

Consilierii judeţeni din USL au respins, luni, un proiect de hotărâre iniţiat de toţi consilierii judeţeni ai PDL, privind transparenţa achiziţiilor publice la nivelul Consiliului Judeţean Cluj după modelul primarului Emil Boc, care începând cu 1 august, a publicat pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca toate achizițiile publice directe.

„Având în vedere faptul că prin Legea 193/2013 a fost  stabilit un prag valoric maximal pentru achiziţia de servicii de 30 000 euro (fără TVA) şi un prag valoric maximal pentru achiziţia de lucrări în valoare de 100 000 euro (fără TVA), pentru a asigura în continuare transparenţa achiziţiilor publice la nivelul Consiliului Judeţean Cluj considerăm că se impune stabilirea unor reguli minimale care să asigure pe de o parte, accesul tuturor operatorilor economici interesaţi de aceste achiziţii, iar pe de altă parte să satisfacă interesul public al cetăţenilor judeţului Cluj de a cunoaşte în ce fel sunt cheltuite resursele financiare colectate de Consiliul Judeţean din impozite şi taxe. Noi vrem ca toate aceste achiziţii să fie publicate pe site-ul instituţiei”, a spus liderul PDL, Alexandru Coroian.

Consilierii judeţeni au respins proiectul. „Proiectul nu este conform cu legislaţia în vigoare. Cei de la PDL s-au băgat şi în procedurile de achiziţie, nu au respectat legea, ei nu vroiau doar publicarea acestora pe site. Dacă proiectul celor din PDL ar fi trecut la vot, exista riscul ca Prefectura Cluj să ne atace proiectul şi ca acesta să fie anulat”, au spus reprezentanţii CJ Cluj.

abonare newsletter