Actualitate

Silicon Valley ia locul cartierului de locuinţe Tineretului din Lomb

Primăria Cluj-Napoca are în vedere ca proiectul Cluj Innovation City, un centru IT care va cuprinde laboratoare de cercetare, campus universitar, spaţii de servicii, să fie realizat pe un teren de 200 de hectare în Lomb, în locaţia unde s-a dorit construirea cartierului de locuinţe Tineretului.

Primarul Emil Boc a anunţat ieri că există posibilitatea ca proiectul Cluj Innovation City să fie realizat pe un teren deţinut de Primărie. Acest proiect este un centru IT de mari dimensiuni care va cuprinde spaţii pentru cercetare, spaţii publice, campus universitar, spaţii de servicii, etc.Cluj Innovation City este de fapt un oraş inteligent şi se va dezvolta ca oraş satelit al municipiului Cluj-Napoca devenind în acelaşi timp o componentă esenţială a acestuia.

Conducerea Primăriei consideră că acest proiect are un potenţial imens şi odată ce va fi realizat acesta va fi un punct de referinţă în domeniul IT din ţară şi din Europa.


"Sunt mai mult alternative pentru proiectul Cluj Innovation City. Acel proiect va fi proiectul viitorului Clujului şi va fi o poveste de succes pentru România, nu numai pentru Cluj. Sunt mai multe locaţii care sunt în analiză. Una dintre ele este cea pe care noi o avem în vedere în Lomb unde sunt 200 de hectare, proprietatea Primăriei care pot fi proiectul unui obiect de anvergură care să fie finanţat inclusiv de Uniunea Europeană şi care să schimbe pe viitor destinul şi faţa Clujului", a declarat Emil Boc. 

Primarul a subliniat că proiectul Cluj Innovation City este de fapt un Silicon Valley în variantă românească.


"Prin Cluj Innovation City înţelegem ca acolo să devină un centru de dezvoltare, de cercetare, universităţile să-şi creeze un campus modern, adică un fel de  Sillicon Valley în variantă românească pentru că ştim că în limbajul softiştilor după engleză, adoua limbă este româna, fie că vorbim de companii, corporaţii mari de soft din lume. Oare de ce nu ar putea să fie la Cluj limba română limba numărul 1 într-un Cluj Inovation City care să coaguleze avantajele pe care acest oraş le are?", a spus Boc.

Pentru realizarea acestui proiect de anvergură Primăria va lucra împreună cu Cluster-ul IT, cu Consiliul Judeţean, cu Agenţia de Nord-Vest.

Ultimele Stiri
abonare newsletter