Actualitate

FOTO - 10.000 mp gazon special au ajuns la Cluj pentru parcul de lângă Iulius Mall

Primele autotiruri cu gazon din Austria au sosit la Cluj-Napoca pentru reamenajarea spaţiului verde din vecinătatea Lacului de Vest din Gheorgheni.

Proiectul dezvoltat de compania Iulius Group, care presupune reamenajarea spaţiului verde din vecinătatea Lacului de Vest, este în plină desfăşurare. În prezent, se lucrează la  montarea a 10.000 mp de gazon, care vor oferi o veritabilă oază de relaxare.

La Cluj-Napoca au ajuns primele autotiruri cu gazon din Austria, zece camioane fiind necesare pentru transportul integral al acestuia. Specialiştii au finalizat etapa de tratare a pământului şi au demarat amenajarea suprafeţei extinse de gazon. În total, vor fi montaţi 10.000 mp de gazon special pentru trafic intens, similar celui întâlnit pe marile stadioane de fotbal. Zona verde din proximitatea Iulius Mall va fi singura din Cluj-Napoca unde vizitatorii vor putea călca direct pe iarbă.


Potrivit reprezentanţilor Iulius Group, în paralel cu amenajarea gazonului se lucrează şi la funcţiunile de agrement. Astfel, pietonalul din lemn, suspendat parţial pe Lacul de Vest, şi debarcaderul sunt aproape de finalizare. În desfăşurare sunt şi lucrările la reţeaua de iluminat, care va genera un consum redus de energie.

Investiţia Iulius Group presupune păstrarea şi toaletarea sălciilor existente, plantarea a aproximativ 18.000 de arbuşti, flori şi arbori de diferite dimensiuni, a 10.000 de mp de gazon, precum şi realizarea de alei de promenadă, pistă pentru alergare şi pentru ciclism, pietonal şi debarcader.

Ultimele Stiri
abonare newsletter