Actualitate

UBB, Primăria și BCCO se asociază în lupta cu drogurile

Primăria Cluj-Napoca va finanța laboratorul pentru identificarea drogurilor care funcționează în cadrul Facultății de Chimie. În prezent, laboratorul se confruntă cu probleme financiare.

Consilierii locali au votat, în ședința de joi, în unanimitate, un proiect de hotărâre privind încheierea unui protocol de colaborare între Universitatea Babeș-Bolyai (UBB), Brigada de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) și Primăria Cluj-Napoca.

În urma acestui protocol, angajații BCCO vor pune la dispoziția specialiștilor din cadrul Facultății de Chimie a UBB substanțele obținute pe parcursul cercetărilor penale. În cadrul Facultății de Chimie unde funcționează un laborator pentru identificarea substanțele psihoactive, specialiștii din cadrul facultății vor efectua analize asupra substanțelor puse la dispoziție de angajații BCCO care ulterior vor fi folosite ca dovezi în instanță.


Primăria va sprijini financiar laboratorul antidrog

În urma acestui protocol, Primăria Cluj-Napoca va aloca, în fiecare an, o anumită sumă de bani pentru funcționarea laboratorului din cadrul UBB. Primarul Emil Boc a explicat că acest proiect are nevoie de susținerea financiară din partea Primăriei ca urmare a problemelor financiare cu care se confruntă acum laboratorul.

“Creativitatea celor care produc substanțe etnobotanice este foarte mare astfel că acel laborator are nevoie și de susținere financiară pentru realizarea acelor analize. Dacă nu ne convine munca lor, putem înceta colaborarea”, a explicat Emil Boc.


Primarul a adăugat că este nevoie de un laborator autorizat pentru verificarea substanțelor care vor fi folosite ca probe în dosare în instanță astfel că se impune susținerea financiară a acestuia. În plus, laboratorul are nevoie de finanțare, confruntându-se în momentul de față cu probleme financiare și cu o lipsă a personalului, potrivit conducerii Primăriei Cluj-Napoca.

Protocolul încheiat este valabil patru ani.  

abonare newsletter