Actualitate

154 persoane şi 45 autovehicule, depistate de poliţiştii români, într-o săptămână, prin cooperare Schengen

Poliţiştii români, împreună cu partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen, au depistat, în ultima săptămână, 154 de persoane şi 45 de autovehicule ce fac obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen (SIS).

În perioada 31 august – 6 septembrie, Poliţia Română a localizat, pe teritoriul ţării noastre, 104 persoane ce fac obiectul unor semnalări în SIS. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii români au pus în aplicare 14 mandate europene de arestare, au depistat alte 41 persoane ce erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 6 persoane semnalate ca fiind dispărute.
Totodată, pe teritoriul României, au fost identificate 34 de autoturisme care erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cursul procedurilor penale.
De asemenea, 50 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor. Dintre acestea, 29 de persoane erau urmărite de Poliţia Română în baza unui mandat european de arestare, 6 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar o persoană era semnalată ca dispărută.
11 autovehicule, semnalate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cursul procedurilor penale, au fost identificate în statele membre.

Ultimele Stiri
abonare newsletter