Actualitate

Trei nave de război ruseşti au traversat strâmtoarea Bosfor în drum spre Siria

Trei nave ruse de război au traversat joi strâmtoarea turcă Bosfor cu scopul de a ajunge, potrivit unei surse militare ruse, în estul Mediteranei, în apropiere de Siria, pe fondul pregătirilor unei intervenţii militare occidentale împotriva regimului de la Damasc.

Venind din Marea Neagră, nava de spionaj de tip SSV-201 Priazovie a traversat strâmtoarea, care străbate metropola turcă Istanbul, împreună cu navele de debarcare Minsk şi Novocerkask, a constat un fotograf AFP.

Priazovie a plecat duminică seara de la Sevastopol, un port ucrainean în care se află cartierul general al Flotei ruse la Marea Neagră, "pentru o misiune în estul mediteranei", potrivit unei surse militare ruse citate de agenţia rusă Intefax.


Interfax a anunţat de asemenea sosirea, prevăzută pentru 5 sau 6 septembrie, a navelor Minsk şi Novocerkask în estul Mediteranei.

Rusia menţine o prezenţă constantă a câtorva nave de război în estul Mediteranei, unde efectuează misiuni prin rotaţie de la începutul crizei siriene, în urmă cu doi ani şi jumătate.


În urma unui atac cu arma chimică la periferia Damascului pe 21 august, atribuit de către americani regimului preşedintelui Bashar al-Assad, preşedintele american Barack Obama a cerut Congresului să voteze în favoarea unor atacuri aeriene în Siria. Moscova li se opune cu fermitate.

Principalul susţinător al regimului de la Damasc, căruia îi livrează armament, Rusia exploatează din perioada sovietică o bază militară în portul Tartous, la aproximativ 220 de kilometri nord-vest de Damasc.

Etichete: siria
Ultimele Stiri
abonare newsletter