Actualitate

FOTO: Un şofer român este erou în Italia

Un român, şofer de camion, a devenit erou naţional în Italia, după ce a salvat viaţa unei fetiţe de opt ani. Copila fusese ranită într-un accident rutier, pe o autostradă.

Fetița ar fi fost spulberată de mașinile care veneau din urmă, dar românul a pus TIR-ul de-a curmezișul șoselei ca să o protejeze, potrivit digi24.

 Italienii s-au mobilizat trei zile pentru a-l găsi pe român şi acum se cere decorarea acestuia.


Accidentul a avut loc pe o autostradă din nordul Italiei, o şosea care leagă Milano de Veneţia.

Două maşini s-au ciocnit şi o fetiţă a fost proiectată pe carosabil. Ion Purice a ajuns acolo imediat după impact şi nu a stat nicio clipă pe gânduri.


A oprit camionul, l-a pus de-a crumezişul şoselei şi a făcut astfel un adevărat zid, pentru a proteja copila de şoferii care ar fi venit cu viteză şi ar fi putut s-o calce. A stat lângă ea până la sosirea ambulanţei, apoi fără să aştepte vreo răsplată, şi-a văzut de cursă. Deşi rănită grav, fata de origine marocană este acum în stare stabilă într-un spital din Bergamo, iar tatăl ei îşi doreşte să-i strângă mâna şoferului român. Presa italiană scrie că este originar din Tulcea, are un copil de trei ani şi locuieşte de trei ani în Peninsulă.

Între timp, tot mai mulţi italieni îi cer preşedintelui italian, Giorgio Napolitano, decorarea românului.


„Ion este practic un erou, nu contează naţionalitatea, el este un erou. (...) Există o iniţiativă a preşedintelui Transportatorilor Auto Italieni, care i-a propus preşedintelui Republicii Italiene, Giorgio Napolitano, să-i acorde o decoraţie lui Ion. De asemenea, primarul localităţii Taglio di Po, din provincia Rovigo, doreşte să îi acorde un premiu”, spune Dario Altieri, ziarist la „Voce di Rovigo”.

Zeci de mesaje de laudă pentru român au fost postate şi pe reţelele de socializare. „Aceştia sunt românii pe care dorim să-i primim în Italia”, „Păcat că sunt puţini”, „Ar trebui să i se acorde o medalie acestui şofer” - sunt doar câteva dintre aprecierile scrise de italieni pe Internet.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter