Actualitate

Investiţiile din judeţul Cluj sunt doar nişte bancuri pentru consilierii judeţeni

Proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu pe 2013 a Consiliului Judeţean Cluj a stârnit discuţii aprinse dar şi hohote de râs în rândul consilierilor când a venit vorba despre investiţiile din judeţ.

Dezbaterea pe tema investiţiilor din ultimul timp din judeţul Cluj sau mai bine spus lipsa acestora a smuls, pe lângă acuze între putere şi opoziţie, zâmbete din partea consilierilor judeţeni.

Pentru consilierii judeţeni, faptul că judeţul Cluj nu are o autostradă terminată, nu are bani pentru construirea unui spital regional de urgenţă, există întârzieri la finalizarea lucrărilor la pista aeroportului sau la Centrul de Deşeuri, a crescut şomajului în rândul populaţiei sau că nu s-au găsit soluţii pentru evitarea dezastrului de la Câmpia Turzii constituie motive de bancuri şi de amuzament.


În şedinţa de consiliu judeţean de marţi, consilierii judeţeni de la USL s-au distrat pe cinste după ce liderul consilierilor PDL, Alexandru Coroian, a întrebat ce investiţii se mai derulează în judeţ şi care este aportul Guvernului Ponta. Tot acest fiasco a început când se dezbătea proiectul privind rectificarea bugetului pe anul 2013 a Consiliului Judeţean (CJ) Cluj.

Replici tăioase

Vicepreşedintele CJ Cluj, Ioan Oleleu, a declarat că în ultimul timp în judeţul Cluj au fost derulate foarte multe proiecte, fără însă a putea menţiona câteva dintre ele. „Dacă vorbim de problema investiţiilor care au fost derulate în ultima perioadă în judeţul Cluj, pot să vă fac un seminar”, a fost răspunsul lui Oleleu către consilierii judeţeni ai PDL.


„Interesul USL-ului şi al Guvernului Ponta pentru Cluj este zero. Din acest punct de vedere iată de fapt unde ne aflăm”, a replicat Coroian, stârnind amuzamentul celorlalţi consilieri. Consilierul judeţean Dănuţ Canta a mers şi mai departe acuzând opoziţia că pe vremea când se afla la putere a lucrat numai pe datorie, fără nicio finanţare.

„Avem o problemă cât Casa Poporului şi această problemă se numeşte arierate. Acest lucru înseamnă, dragi colegi din PDL, că aţi lucrat foarte mult pe datorie. Acest lucru înseamnă că nu aţi avut niciodată finanţările. Problema investiţiilor este una foarte grea, de aceea problema multor lucrări care ar trebuie să fie executate sunt probleme cât Casa Poporului. Uite unde aţi adus ţara asta. Aţi creat o  gaură mare în buget şi noi trebuie să plătim datoriile”, a spus Canta.


Concluzia: nu sunt bani

Remus Lăpuşan a intervenit şi el în discuţie precizând că datorită intervenţiilor celor din PSD şi PNL Cluj s-au alocat bani pentru devierea părâurilor Murători şi Becaş, bani care au venit de la Guvern, pentru finalizarea pistei de 2100 metri de la aeroport. De asemenea, Lăpuşan a mai dat exemplul şefului de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj Eugen Cecan, care a făcut rost de fonduri pentru reparaţii la centura ocolitoare  Clujului, Vâlcele-Apahida. Concluzia opoziţiei a fost una simplă: „Nu aveţi bani de investiţii, ce tot discutăm aici?”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter