Actualitate

Judecătorii clujeni nu au emis mandate de arestare pentru agresorii de la clubul Alegria

Magistraţii Judecătoriei Cluj-Napoca au respins, marţi, propunerea procurorilor de a emite un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Ionuţ Vasile Tripon şi Rareş Ciprian Marc, cei care i-au agresat în luna iulie pe M. Alexandru şi V. Alin, în clubul Alegria, din cartierul clujean Zorilor. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au declarat recurs pe loc.

Procurorii au cerut arestarea celor doi agresori în lipsă, susţinând că Marc şi Tripon se sutrag urmăririi penale, dar cei doi au declarat că sunt plecaţi în concediu.

La data de  23 iulie, V. Alin şi M. Alexandru au depus plângere împotriva a patru suspecţi pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală, având în vedere certificatele medico-legale care atestau faptul că cei doi au suferit leziuni vindecabile în 30-32, respectiv 40-45 zile de spitalizare.


După apariţia în presă a unor imagini surprinse de camerele de supraveghere amplasate în faţa clubului Alegria, poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu şi au efectuat  acte premergătoare cu privire la patru suspecţi din municipiul Cluj-Napoca, pentru stabilirea participaţiei acestora la faptele surprinse de camere.

"În 1 august, în baza verificărilor efectuate şi a probatoriului administrat în cauză, poliţiştii  au dispus începerea urmăririi penale faţă de T. Ionut, M.Rareş, S. Anton şi J. Ervin pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală", a declarat Adriana Vornicu, purtător de cuvânt la IPJ Cluj.


Evenimentul Zilei a prezentat filmul cu bătaia care a avut loc în faţa acestui club, între două clanuri rivale. Bataia a avut loc la 100 de metri de blocul în care locuieşte primarul Emil Boc. Doi dintre cei implicaţi în bătaia de la Alegria sunt condamnaţi la pedepse de închisoare cu suspendare.

Bătaia din clubul Alegria, frecventat şi de poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Cluj Napoca, fost provocată de o grupare de interlopi care este condusă de Ionuţ Tripon, implicat şi în trecut în diverse infracţiuni cu violenţă.


În imaginile înregistrate se vede cum gruparea lui Tripon se bate cu trei tineri clujeni. Unul dintre aceştia, cel care cade la pământ şi este lovit cu piciorul în faţă de Ionuţ Tripon, se numeşte Alexandru Moldovan, militar de profesie. Acesta a suferit mai multe răni, între care şi o fractură de maxilar. Medicii legişti au emis un certificat medico-legal în care se arată că leziunile suferite de acesta necesită 45 de zile de îngrijiri medico legale.

După ce şi-au reglat conturile în faţa clubului Alegria, Ionuţ Tripon şi amicii lui au mers la Unitatea de Primire a Urgenţelor pentru a vedea în ce stare se află victima. La UPU Cluj, interlopii s-au întâlnit cu un apropiat al lui Moldovan, un fost boxer de performanţă, Alin Vlad.


Cei care îl cunosc pe Alin Vlad, zis "Alinuţu", susţin că acesta este prieten foarte bun cu sportivul K1, Răzvan Benche, arestat alături de alţi angajaţi de la Scutul Negru, pentru că a bătut cu bestialitate mai multe persoane la o terasă din centrul Clujului. Întâmplarea face ca victima celor de la Scutul Negru să fie prieten cu Ionuţ Tripon. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter