Actualitate

Zeci de şcoli şi grădiniţe din judeţul Cluj vor beneficia de apă şi canalizare în urma unei investiţii de peste 100.000 de euro

Un număr de 16 grădiniţe şi şcoli din şase comune din judeţul Cluj vor beneficia de apă şi canalizare în urma unei investiţii a Consiliului Judeţean. Proiectul de hotărâre privind alocarea sumei de 500.000 de lei pentru programul „Introducerea apei şi realizarea canalizării la şcolile şi grădiniţele din mediul rural” va fi discutat, marţi, în plenul Consiliului Judeţean şi va trebui să treacă de votul consilierilor judeţeni.

Urmare a situaţiei existente la nivelul judeţului Cluj privind asigurarea utilităţilor la unele unităţi de învăţământ din mediul rural, există şcoli si gradiniţe care nu au asigurată apa potabilă şi/sau canalizarea nu este realizată sau este necorespunzătoare, motiv pentru care nu au obţinut autorizaţie de funcţionare, s-a aprobat printr-o hotărâre de Consiliu Judeţean programul „Introducerea apei şi realizarea canalizării la şcolile şi grădiniţele din mediul rural” cu ordinea de prioritate pe comune, stabilită în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj.

Valoarea estimată a programului, rezultată din studiul de fezabilitate, este de 3.300.000 lei. Finanţarea programului se face din bugetul Consiliului Judeţean, pe baza asocierii dintre judeţul Cluj şi comunele vizate.


Pentru derularea programului s-a alocat din bugetul Consiliului Judeţean Cluj pe anul 2013 suma de 500.000 lei.

În limita sumei prevăzute se pot executa lucrări pentru şase unităţi administrativ teritoriale, respectiv în comunele: Apahida, Chinteni, Baciu, Cămăraşu, Chiuieşti şi Cuzdrioara.


“În urma repartizării pe comune, o sumă de 2.120.000 lei va rămâne în rezervă şi se va repartiza ulterior în măsura în care din eventualele economii se vor putea constitui suficiente fonduri pentru abordarea lucrărilor necesare pentru următoarea unitate administrativ teritorială. Această sumă va fi alocată prin hotărâre a Consiliului Judeţean”, se arată în proiectul de hotărâre.

Ultimele Stiri
abonare newsletter