Actualitate

Trei eleve de la o şcoală postliceală, ARESTATE după ce au strâns bani pentru comisia de examen

Ministerul Educaţiei Naţionale va face o anchetă la Şcoala Postliceală Sanitară "Christiana" Bacău, după ce trei eleve au fost arestate, fiind acuzate de trafic de influenţă, în legătură cu strângerea unor bani pentru "protocolul" comisiei de examen.

Cele trei eleve ar fi strâns câte 200 de lei de la colegi, însă banii astfel adunaţi nu au ajuns la profesorii din comisia examenului de absolvire care începe luni.

Potrivit presei locale, elevele au urmat cursurile necesare pentru a deveni asistent medical generalist.


La propunerea procurorilor, Judecătoria Bacău a admis, sâmbătă, propunerea de arestare preventivă a elevelor, sub acuzaţia de trafic de influenţă.

Avocatul celor trei a declarat că strângerea de bani pentru "protocolul" comisiei este o tradiţie la şcoala respectivă.


Ministerul Educaţiei Naţionale a anunţat, într-un comunicat de presă, că în paralel cu instituţiile care fac cercetări în acest caz, va derula propria anchetă, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău, şi va dispune măsurile care se impun.

"Ministerul Educaţiei Naţionale condamnă cu fermitate situaţia apărută la Şcoala Postliceală Sanitară «Christiana» Bacău şi respinge astfel de practici care exced regulamentele şcolare şi care nu au ce căuta în sistemul românesc de educaţie. (...) Reiterăm faptul că Ministerul Educaţiei Naţionale manifestă toleranţă zero faţă de orice act de corupţie şi va utiliza toate instrumentele legale pe care le are la dispoziţie pentru a asigura legalitatea şi corectitudinea organizării şi desfăşurării examenelor naţionale", s-a mai arătat în comunicat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter