Actualitate

Contractul cu Bechtel din 2003, de vânzare pentru 10.000 de lei

La doar câteva zile de la publicarea documentelor privind construcţia Autostrăzii Transilvania pe site-ul Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine (DPIIS), condus de ministrul delegat Dan Şova, documente dintre care lipsea contractul semnat în 2003, redactorii publicaţiei de business Capital susţin că au primit o ofertă de cumpărare a documentului în schimbul sumei de 10.000 de lei.

Ca dovadă a faptului că deţine documentul, ofertantul le-a ataşat primele două pagini din contract (vezi foto articol).

Vă reamintim că în urma declaraţiei acordate în exclusivitate pentru EVZ de Mihail Başulescu, directorul general al CNADNR de atunci şi semnatarul contractului, conform căreia  documentele postate pe site-ul DPIIS nu conţin şi contractul semnat în 2003, ministrul delegat pentru marile proiecte, Dan Şova, a precizat că nu s-a găsit originalul pentru a putea fi făcut public.


„Am citit ce a fost făcut public. În 2006 s-a întâmplat ceva, originalul nu a mai fost găsit, aşa că s-a făcut un nou contract. Nu este ceea ce am semnat eu cap coadă. În 2003, noi am semnat ce a venit de la Guvern, apoi americanii şi-au făcut birouri la noi la Companie şi am început treaba”, a precizat, pentru EVZ, Mihai Başulescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter