Actualitate

Drogaţii şi traficanţii nu mai pot fi arestaţi la Cluj! Unicul aparat antidrog e stricat

Singurul aparat pentru testarea drogurilor din Transilvania este stricat de două luni şi nu poate fi reparat pentru că Poliţia nu are bani. În aceste condiţii, consumatorii şi traficanţii nu pot fi reţinuţi.

Suspecţii prinşi în flagrant, fie dacă consumă sau fac trafic de droguri, nu pot fi reţinuţi pentru că nu există probe, scrie evz.ro. Jurnaliştii dau un exemplu petrecut vinerea trecută la Festivalul Peninsula când cinci tineri care se drogau cu haşiş au fost eliberaţi după ce li s-a luat o scurtă declaraţie. Poliţiştii nu au putut stabili ce halucinogen aveau asupra lor şi i-au lăsat să plece acasă, urmând ca aceştia să fie chemaţi la audieri în momentul în care rezultatele analizelor de laborator vor fi trimise de la Bucureşti. Singurul aparat pentru testarea drogurilor, cel de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Cluj este stricat.

Potrivit sursei citate, poliţiştii clujeni trimit probele la Bucureşti, iar primirea rezultatului poate dura şi două săptămâni.


Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj a precizat că instituţia nu poate plăti repararea aparatului pentru că are alocaţi bani în acest sens.

abonare newsletter