Actualitate

Prima ediție clujeană a Peninsulei a luat sfârșit

Prima ediţie desfăşurată la Cluj-Napoca a Festivalului Peninsula a reunit, în cele patru zile ale manifestării, 60.000 de participanţi şi 140 de concerte. Festivalul a ajuns la cea de a 9-a ediţie, iar primele opt s-au desfăşurat la Târgu Mureş.

„Pe scenele Peninsula au urcat staruri internaţionale precum Paul Kalkbrenner, Alborosie, Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra, Ska-P, Marky Ramone’s Blitzkrieg, Modestep, N.O.H.A., Camo&Krooked, Benga, Pete Tong, Umek sau Rotfront, dar evenimentul a reunit şi foarte multe staruri autohtone şi talente mai puţin cunoscute printre cele 140 de concerte”, se arată într-un comunicat transmis luni de organizatori.

În comunicat se mai spune că „şi oferta non-muzicală a fost mai bogată ca niciodată”, cu piese de teatru, literatură, mese rotunde, expoziţii, proiecţii de film, stand-up comedy, programe oferite de organizaţiile non-guvernamentale grupate în jurul proiectului Cluj-Napoca, Capitală Europeană a Tineretului 2015, precum şi cu numeroase activităţi sportive şi distractive.


De asemenea, programul de prevenţie a consumului de droguri desfăşurat de Independence Zone a avut cei mai mulţi participanţi din istoria evenimentului.

Da, poftiţi! - Igen, tessék! și... No, thank you!


„Festivalul Peninsula, adept al multiculturalismului şi al dialogului interetnic, a atras atenţia, în parteneriat cu mişcarea «Da, poftiţi! - Igen, tessék!» asupra multilingvismului punctelor de vânzare din cadrul evenimentului. Cu ajutorul tăbliţelelor aşezate la stand-uri, vânzătorii au putut semnaliza servirea în română, maghiară şi engleză”, se menţionează în comunicat.

Reprezentanţii trupelor Kaiser Chiefs şi DragonForce, două dintre capetele de afiş ale Festivalului Peninsula, i-au acuzat pe organizatori de nerespectarea contractelor, după ce concertele lor, programate pentru 18 şi 19 iulie, au fost anulate, în timp ce organizatorii susţin că vina este a unui sponsor.


Festivalul în date și cifre

Bugetul festivalului a fost de un milion de euro, din care 150.000 de lei a fost sprijinul financiar pe care Primăria Cluj-Napoca l-a acordat pentru organizarea festivalului, la care s-a adăugat pregătirea lucrărilor de infrastructură, drum, curent, partea de iluminat public.


Până la începerea festivalului, organizatorii declarau că vânduseră 5000 de abonamente şi încă 2000 de bilete pentru o zi.

Suprafaţa pe care se desfăşoară festivalul este de 10 hectare cu un hectar mai mare decât la Târgu Mureş.


Festivalul Peninsula s-a desfăşurat în perioada 18-21 iulie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter