Actualitate

Vezi cum va fi vremea în Transilvania, la munte şi la mare până la sfârşitul lunii

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 15 - 28 iulie, în regiunea Transilvania, la munte şi la mare.

Vremea în Transilvania

Temperaturile maxime vor fi scăzute în primele două zile, dar începând din data de 17 iulie valorile termice vor fi în creştere până în 19 – 20 iulie când se vor înregistra, în medie, 27 de grade. Apoi, vremea se răceşte cu aproximativ 3 grade şi un nou proces de încălzire va debuta în data de 25 iulie. Până pe 21 iulie mediile temperaturilor minime vor avea mici variaţii, iar din data de 22 iulie vor marca o scădere cu aproximativ 2 grade. Din data de 26 iulie se va resimţi o tendinţă de creştere uşoară a minimelor.


Aversele însoţite de descărcări electrice vor fi mai frecvente şi pe arii mai extinse în zilele de 15 şi 16 iulie, iar din data 17 iulie probabilitatea de ploaie va fi redusă. După 20 iulie fenomenele de instabilitate atmosferică se vor semnala local şi temporar până la sfârşitul intervalului de prognoză, fiind posibile cantităţi de apă mai însemnate în jurul date de 21 iulie.

Temperaturi de 14 până la 20 grade celsius la munte


Vremea va fi răcoroasă în primele două zilei ale intervalului, cu medii ale temperaturilor maxime de 14...16 grade şi ale minimelor nocturne de aproximativ 8 grade. Vremea se va încălzi în perioada 17...20 iulie, astfel că atât valorile maxime cât şi cele minime vor creşte în medie cu 3...4 grade. Este posibilă o nouă răcorire de scurtă durată, după data de 21 iulie, iar începând cu 25 iulie temperatura va fi în creştere, astfel încât la finalul intervalului de prognoză se vor atinge maxime situate, în medie, în jurul a 20 de grade Celsius şi minime de 10...11 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în primele două zile ale intervalului şi în perioada 21...24 iulie, când sunt posibile şi cantităţi de apă însemnate. În restul zilelor, aversele se vor semnala pe arii restrânse.


Până la 29 de grade cesius la mare

Pe parcursul intervalului de prognoză, temperatura aerului, la mare şi în regiunea Dobrogei, va înregistra mici variaţii în jurul mediilor climatologice specifice perioadei. Temperaturile medii maxime vor fi cuprinse între 26 şi 29 de grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 20 iulie şi în perioada 25...28 iulie.


Regimul termic nocturn va fi caracterizat prin medii ale temperaturilor minime situate între 17 şi 19 grade, cu cele mai ridicate valori la mijlocul şi sfârşitul perioadei de prognoză şi cele mai scăzute la începutul perioadei şi în jurul datei de 24 iulie.

Ploi slabe, de scurtă durată, vor fi în a doua zi a intevalului şi posibil în zilele de 23 şi 24 iulie. În restul perioadei probabilitatea de averse va fi redusă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter