Actualitate

Canicula continuă să facă victime în Japonia: bătrâni morţi şi mii de oameni internaţi

Cel puţin 12 persoane au murit şi alte câteva mii sunt internate în spitale din Japonia, din cauza valului de căldură care s-a instalat de săptămâna trecută într-o mare parte a Japoniei potrivit informaţiilor apărute în presa locală.

Temperatura depăşeşte 35 de grade la umbră în numeroase locuri din estul, centrul şi vestul arhipelagului ceea ce a dus la internarea a peste o mie de persoane, în fiecare zi pentru câteva ore din cauza caniculei, uneori grupuri întregi de elevi sau, cel mai adesea, persoane în vârstă, conform Mediafax.ro.

Majoritatea victimelor decedate sunt trecute de vârsta de 65 de ani, fiind găsite fără suflare în propriile grădini, inclusiv în sere, sau închise în casă.


Autorităţile recomandă economisirea electricităţii, din cauza unui deficit de producţie legat de absenţa reactoarelor nucleare, dar invită, totuşi, să se utilizeze în mod raţional aparatele de aer condiţionat personale prezente în majoritatea caselor şi fără de care temperatura din case poate deveni insuportabilă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter