Actualitate

BCR Asigurări de Viaţă: Sprijinim acţiunea DIICOT

BCR Asigurări de Viaţă sprijină acţiuniile şi cooperează cu reprezentanţi DIICOT Aceasta a predat inspectorilor direcţiei anticorupţie înscrisuri şi informaţii în cadrul investigaţiei, a anunţat asigurătorul, care precizează că "niciun membru al conducerii societăţii nu a fost vizat de acţiunea desfăşurată", informează Mediafax.ro.

"În cursul zilei de marţi, 9 iulie, BCR Asigurări de Viaţă a răspuns solicitărilor DIICOT Târgu Mureş de predare a unor inscrisuri şi informaţii în cadrul unei acţiuni de investigaţie pe care această instituţie o desfăşoară. Din documentele prezentate de DIICOT până la acest moment, rezultă că societăţii noastre nu i se aduc învinuiri. Societatea şi-a exprimat sprijinul şi cooperarea deplină pentru investigaţia derulată de DIICOT. (...) Arătăm, de asemenea, că niciun membru al conducerii societăţii nu a fost vizat de acţiunea desfăşurată", se arată într-un comunicat al BCR Asigurări de Viaţă.

De asemenea, se mai spune în comunicat, compania prezumă faptul că modul de lucru al angajaţilor şi partenerilor săi contractuali este deplin legal până la proba contrarie, motiv pentru care îşi exprimă sprijinul şi faţă de aceştia.


Un număr de 166 de percheziţii au avut loc, marţi, în Bucureşti şi în 26 de judeţe, la locuinţe şi la sediile a 112 firme, precum şi la sediile unor filiale ale BCR Asigurări de Viaţă, pentru destructurarea unei grupări specializate în evaziune fiscală, prejudiciul fiind estimat la şase milioane de euro.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, nouă filiale ale BCR Asigurări de Viaţă au fost percheziţionate, marţi, de procurorii DIICOT şi de poliţişti, fiind ridicaţi, în baza unor mandate de aducere, 21 de funcţionari, dintre care cinci cu funcţii de conducere, respectiv un director din Bucureşti şi patru directori zonali.


Percheziţiile se desfăşoară în Capitală şi în judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bistriţa, Brăila, Bihor, Caraş, Cluj, Constanţa, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mureş, Maramureş, Neamţ, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Tulcea, Vâlcea, Vaslui şi Vrancea, fiind realizate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureş, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la B.C.C.O Târgu Mureş, potrivit unui comunicat al DIICOT.

Ultimele Stiri
abonare newsletter