Actualitate

Proiect de peste 45.000 de euro destinat studenţilor nevăzători

<p><strong>Fundaţia Cartea Călătoare Focșani, cu sprijinul Fundaţiei ORANGE, în parteneriat cu Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea din București, Universitatea de Vest din Timișoara și Universitatea din Oradea prezintă în data de 19 Iunie 2013 proiectul  „Cursuri accesibile pentru studenţii nevăzători”. </strong></p>

 


Evenimentul va fi găzduit de Departamentul de Psihopedagogie Specială, din cadrul Universității „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca la Centrul de Asistență în Domeniul Tehnologiilor de Acces pentru Persoane cu Deficiențe de Vedere, Clădirea UNIVERSITAS, Str. Panduri, nr. 7, cu începere de la ora 12.

Proiectul este finanțat de Fundația Orange, prin programul Lumea prin culoare și sunet, cu suma de 45.300 Euro.


Durata de derulare a proiectului este de 1 an și are ca obiective principal încurajarea accesului nevăzătorilor la învăţământul superior şi creşterea şanselor de absolvire pentru studenţii cu deficienţe de vedere.

Obiectivele proiectului constau în crearea a 6 centre de accesibilizare a informaţiilor în cadrul FCC şi în cele 5 universităţi partenere. Centrele vor produce cursuri şi cărţi accesibile pentru studenţii cu deficienţe de vedere. De asemenea vor fi achiziţionate echipamente şi softuri asistive pentru a sprijini 20 de studenți cu deficienţe de vedere. Centrele vor acorda instruire în utilizare IT&C, asistenţă tehnică şi servicii de accesibilizare tuturor studenţilor cu deficienţe de vedere din cele 5 universităţi partenere.

Ultimele Stiri
abonare newsletter