Actualitate

Explozie puternică lângă parlamentul din Kabul

<p><strong>O explozie puternică a zguduit marţi dimineaţă partea de vest a capitalei afgane Kabul, producându-se în apropiere de sediul parlamentului naţional, transmite agenţia de presă Reuters.


Deflagraţia s-a produs la scurt timp după ora locală 09:00 (ora 04:30 GMT) într-o zonă numită Karta-e-Seh, potrivit unei surse din cadrul poliţiei afgane, în contextul în care sute de oficiali locali şi internaţionali s-au adunat la periferia Kabulului pentru o ceremonie destinată să marcheze faza finală a transferului efortului de securitate către forţele naţionale afgane.

Potrivit agenţiei de presă AFP, un atentator sinucigaş s-a aruncat în aer în apropiere de casa unui parlamentar afgan la Kabul, în ziua în care NATO se pregăteşte să transfere către forţele afgane controlul total asupra securităţii ţării.

Explozia s-a produs în apropiere de domiciliul lui Mohammed Mohaqiq, un influent membru al parlamentului afgan, a precizat un responsabil al poliţiei locale, sub rezerva anonimatului. 'A fost un atentat sinucigaş', a mai spus acesta, fără alte precizări.

Atacul intervine în timp ce NATO, care susţine guvernul de la Kabul de la sfârşitul anului 2001 împotriva insurgenţilor talibani, urmează să încheie oficial marţi transferul responsabilităţii privind securitatea în întreaga ţară către forţele afgane. Marea majoritate a celor 100.000 de militari NATO urmează să părăsească Afganistanul până la sfârşitul anului 2014.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter