Actualitate

ABSURD: Alina Ghica, revocată de judecătorii CA Cluj pentru că nu ar fi dezminţit că a beneficiat de protecția SPP!

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/11/desc%2003-12.jpg" border="0" width="450" style="border: 0px none; float: left; margin: 2px 5px;" /></strong><strong>Judecătorii Curţii de Apel Cluj au votat, în luna ianaurie, pentru declanşarea procedurii de revocare din funcţia de membru CSM a Alinei Ghica, din cauza "îndeplinirii necorespunzătoare a atribuţiilor de serviciu", preciza la acea dată Claudia Ilieş, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Cluj. Ziarul Monitorul de Cluj a aflat adevăratele motive pentru care magistraţii clujeni au declanşat procedura de revocare a Alinei Ghica din CSM. </strong></p>

„Un număr de 38 de judecători au solicitat convocarea Adunării Generale a judecătorilor Curţii de Apel Cluj, pentru a se pronunţa asupra revocării doamnei judecător Alina Nicoleta Ghica din funcţia de membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii. Astfel, s-a apreciat faptul că acest demers este necesar din mai multe motive”, a precizat judecătorul Liviu Ungur, purtător de cuvânt la Curtea de Apel Cluj.


Atitudine dispreţuitoare faţă de judecători

„Doamna judecător şi-a îndeplinit necorespunzător atribuţiile încredinţate acesteia prin alegerea ca membru al Consiliului Superior al Magistraturii în cursul anului 2012 şi inclusiv în cursul anului 2013, în şedinţa din data de 4 ianuarie. Conduita acesteia a fost lipsită de transparenţă în cursul anului trecut, imaginea Consiliului Superior al Magistraturii fiind grav afectată şi activitatea caracterizată prin grave derapaje de la rolul acestei instituţii, respectiv acela de garant al independenţei justiţiei”, este unul dintre motivele invocate de judecătorii clujeni.

Mai mult, în raportul acestora se mai arată că „Amintim imposibilitatea asigurării cvorumului la şedinţele din cursul lunii august 2012, pe ordinea de  zi aflându-se subiecte extrem de importante, cum ar fi solicitarea de demisie din funcţia de magistrat  a doamnei judecător Mona Pivniceru şi derularea interviurilor în vederea promovării la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. La toate acestea se adaugă atitudinea dispreţuitoare pe care doamna judecător a avut-o în mod constant faţă de corpul judecătorilor pe care îi reprezintă, sens în care menţionăm incidentele de la şedinţa din 23 august 2012, când a interzis reprezentanţilor Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR) aflaţi acolo să exprime un punct de vedere cu privire la problemele aflate pe ordinea de zi”.


Nu a dezminţit că a beneficiat la paza SPP

Judecătorii clujeni s-au arătat deranjaţi că Alina Ghica a apelat la paza unor ofiţeri SPP. „ Aşa cum s-a reliefat de foarte multe ori în mass-media, informaţia nefiind dezminţită niciodată de doamna judecător Alina Nicoleta Ghica, în timpul exercitării mandatului aceasta a apelat, fără nicio justificare, la paza permanentă a unor ofiţeri SPP, cheltuind astfel sume importante din banii publici. Conduita de pe parcursul anului trecut ne îndreptăţeşte să credem că nu vom asista la vreo schimbare de atitudine nici în cursul anului 2013, care de altfel a debutat prin depunerea candidaturii pentru alegerea în funcţia de vicepreşedinte al CSM doar cu 20 de minute înaintea anunţării sale şi prin insistenţa de a candida din nou în aceeaşi funcţie, deşi candidatura i-a fost respinsă, creând astfel practic un blocaj instituţional. Din întreaga atitudine pe parcursul mandatului său, apreciem că doamna judecător Alina Nicoleta Ghica nu a înţeles să apere corespunzător independenţa şi integritatea corpului judecătorilor, cu toate că potrivit Codului deontologic şi atribuţiilor care i-au fost încredinţate prin alegerea ca membru CSM acesta trebuie să fie unul din cele mai importante deziderate ale unui astfel de membru şi mai ales ale unui preşedinte CSM” se mai arată în raportul judecătorilor de la Curtea de Apel Cluj.

Revocată din CSM cu 11 voturi „pentru”

Judecătoarea Alina Ghica a fost revocată din funcţia de membru al CSM cu 11 voturi "pentru" şi şapte "împotrivă" în data de 26 februarie. Alina Ghica a depus îj data de 28 februarie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), o solicitare vizând anularea deciziei prin care a fost revocată din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Solicitarea nu a primit deocamdată termen de judecată.


Curtea de Apel Cluj a sesizat în 30 ianuarie Consiliul Superior al Magistraturii pentru procedura de revocare din calitatea de membru al CSM a Alinei Ghica, după centralizarea voturilor adunărilor generale ale judecătorilor din 13 curţi de apel din ţară din totalul de 16. "În urma centralizării voturilor la aceste curţi de apel, precum şi la Curtea de Apel Cluj a rezultat că, dintr-un număr total de 514 judecători cu drept de vot, au participat la şedinţa adunărilor generale 475 de judecători, din care 424 de judecători au votat pentru revocarea doamnei judecător Alina Nicoleta Ghica, 39 au votat împotrivă, 10 voturi au fost nule şi au existat două abţineri", preciza Curtea de Apel Cluj.


 


Citește și:

Alina Ghica şi Cristi Danileţ atacă în instanţă revocarea lor din CSM


Judecătorii Cristi Danileţ şi Alina Ghica au fost REVOCAŢI din CSM

Plenul CSM discută revocarea din funcţie a judecătorilor Cristi Danileţ şi Alina Ghica. PROTESTE la mai multe instanţe din ţară

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter