Actualitate

Timpul se dilată în natură! Secretul relaxării profunde.

Oamenii care petrec timp în natură au senzația că timpul trece mai încet și pot face față mai bine anxietăților și grijilor.

Oamenii care petrec timp în natură au senzația că timpul trece mai încet și pot face față mai bine anxietăților și grijilor/ Foto: pixabay.com Oamenii care petrec timp în natură au senzația că timpul trece mai încet și pot face față mai bine anxietăților și grijilor/ Foto: pixabay.com

 

 


Un studiu publicat în revista „People and Nature” a demonstrat că persoanele care desfășoară activități în natură au senzația că timpul trece mai lent. Acest lucru se datorează faptului că natura ne oferă o perspectivă mai largă asupra vieții și ne ajută să ne concentrăm pe prezent.

 


Studiul, condus de psihologul Richard Correia de la Universitatea din Turku, Finlanda, a analizat mai multe cercetări anterioare despre percepția timpului. 

Rezultatele au arătat că, în general, oamenii consideră că timpul trece mai încet atunci când se află în natură.


De exemplu, o plimbare de aceeași durată a fost percepută ca fiind mai lungă de către cei care s-au plimbat prin pădure decât de către cei care s-au plimbat prin oraș. 

Similar, persoanele care au fost rugate să execute o sarcină au perceput că timpul a trecut mai rapid în natură decât într-un mediu urban.


Alte studii citate în articol sugerează că petrecerea timpului în natură ne poate schimba perspectiva asupra vieții. Ne poate ajuta să ne concentrăm mai puțin pe grijile legate de prezent și mai mult pe nevoile noastre viitoare. 

De asemenea, ne poate face mai puțin impulsivi.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Epidemie tăcută cu efecte devastatoare. Are același efect ca fumatul a 15 țigări pe zi

Secretul unui somn perfect. Câte ore este recomandat să dormi?

Ultimele Stiri
abonare newsletter