Actualitate

Nebunie glacială! Supraviețuiește peste 4 ore scufundat în gheață

Vrei să afli cum un bărbat a zdrobit recordurile Mondiale? A rezistat scufundat în gheață pentru o durată uluitoare de peste 4 ore.

Łukasz Szpunar a doborât recordul de stat în gheață. Foto: Guinness World Records Łukasz Szpunar a doborât recordul de stat în gheață. Foto: Guinness World Records

 

 


Łukasz Szpunar, în vârstă de 53 de ani, a doborât recordul de stat în gheață. A reușit performanța cu un timp de 4 ore și 2 minute, depășind recordul anterior cu 50 de minute.

Pentru a atinge acest record, toate părțile corpului, în afară de cap și gât, trebuie să rămână scufundate pe toată durata încercării și nu se pot purta alte haine decât un costum de baie, conform Guinness World Records.


Łukasz a spus că a simțit un disconfort la început, care s-a diminuat, pentru ca mai târziu să reapară, la final.

4 ore în gheață! Łukasz Szpunar doboară recordul mondial cu o ispravă uimitoare

Temperatura corpului său și starea de conștiență au fost monitorizate în permanență. După ce a depășit  4 ore, i s-a cerut să pună capăt tentativei de record.


Lukasz a declarat că a decis să doboare acest record din dragoste pentru "morse", un termen folosit pentru a descrie pasionații de expunere la frig.

El a fost vicecampion la cel mai recent campionat polonez de morse, unde a stat peste patru ore într-o cadă cu apă aproape înghețată.


CITEȘTE ȘI:
Nebunie la 59 de ani! O femeie doboară recordul mondial la poziția de planșă

"Din cauza iubirii mele pentru frig, am vrut să mă testez de data aceasta stând chiar în gheață", a explicat el. 

"Din dragoste pentru frig": Cum un polonez a reușit o ispravă incredibilă, stând în gheață peste 4 ore

Łukasz spune că provocările extreme îl fac "să se simtă viu". În trecut, a escaladat patru dintre cele mai înalte vârfuri muntoase din Polonia purtând doar pantaloni scurți.


Łukasz este, de asemenea, coorganizator al campaniei "Lacul Îngerilor", în cadrul căreia el și alții fac o baie în lacul Tarnobrzeg o dată pe lună, la răsăritul soarelui, înainte de a face o donație pentru Hospice House of Angels, destinat copiilor bolnavi de cancer.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un nou record de cazuri de rujeolă înregistrate într-o săptămână. Un bărbat de 41 de ani a murit.

Ultimele Stiri
abonare newsletter